Nove potpore za 10 zagorskih općina

Iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u Zagorje stiže 1.315.996 kuna

Objavljeno: 06.05.2021. zagorjeinternational

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je popis odobrenih projekata općina i gradova u svrhu poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2021. godini. Na javni poziv Ministarstva koji je bio otvoren za prijave od 15. ožujka do 4. travnja, prijavljeno je 390 projektnih prijedloga, od kojih će Ministarstvo sufinancirati njih 173.

Važni projekti

– Iznimno mi je drago što ćemo dodjelom ovih odluka krenuti u realizaciju brojnih važnih projekata diljem Hrvatske, na temelju poziva Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, i to u onim općinama i gradovima koje potiču daljnji razvoj komunalnog gospodarstva svoga kraja i time ujednačavaju komunalni standard. Ulaganje u svako naše mjesto, osmišljavanje novih projekata, podizanje razine javnih usluga i poticanje ravnomjernog razvoja osnovna su ideja ovog poziva, a sve s ciljem stvaranja većeg standarda naših građana. Drago mi je što većina načelnika to prepoznaje – rekao je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Popis projekata

Od zagorskih jedinica lokalne samouprave, sredstva su odobrena Općini Lobor, 61.091 kunu za pristupni put prema dječjem vrtiću, Općini Petrovsko, 89.660 kuna za održavanje nerazvrstanih cesta u iznosu, Općini Mihovljan 171.240 kuna za održavanje postojećih nerazvrstanih cesta, Općini Desinić 171.240 kuna za pojačano održavanje nerazvrstane ceste Jelenjak ‐ Donji Jalšovec, Općini Radoboj 171.240 kuna za održavanje nerazvrstanih cesta ‐ modernizaciju i sanaciju dijela nerazvrstanih cesta, Općini Krapinske Toplice za modernizaciju nerazvrstanih cesta 171.240 kuna, Općini Novi Golubovec za zamjenu javne rasvjete novom LED rasvjetom 42.810 kuna, Općini Konjščina za modernizaciju Zagorske i Rudničke ulice 157.199 kuna, Općini Marija Bistrici 109.036 kuna za izgradnju pješačkih staza uz županijsku cestu ŽC2221 Marija Bistrica ‐ Globočec i Općini Kumrovec za sanaciju ‐ modernizaciju nerazvrstanih cesta 171.240 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba