Jednoga čeka kazna od pet tisuća kuna i šest mjeseci bez vozačke, a drugoga 10 tisuća kuna kazne i tri mjeseca bez vozačke

Vozač (36) u Pregradi skrivio prometnu pa pobjegao, a u V. Trgovišću 34-godišnjak vozio pod utjecajem THC-a

Objavljeno: 26.04.2021. zagorjeinternational

U petak oko 11.10 sati u Pregradi je došlo do prometne nesreće s materijalnom štetom. Naime, 36-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim vozilom, nije svoje vozilo u kretanju držao uz desni rub kolnika, već je u vožnji prešao na lijevu stranu kolnika i tom prilikom lijevim bočnim ogledalom udario u lijevo bočno ogledalo osobnog vozila kojim je pravilnom kolničkom trakom iz suprotnog smjera nailazio 70-godišnji hrvatski državljanin, a koji je zaustavio svoje vozilo ispred pješačkog prijelaza zbog propuštanja pješaka. Nakon prometne nesreće, 36-godišnjak je s vozilom napustio mjesto događaja.
Brzom reakcijom policijskih službenika, 36-godišnjak je ubrzo pronađen, odbio je alkotestiranje te mu je temeljem čl. 137 Prekršajnog zakona određeno zadržavanje u Policijskoj postaji.
Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
Istog oko 22.30 sati, prilikom nadzora prometa u Velikom Trgovišću, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Provedenim nadzorom obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod njega utvrđena prisutnost droge, odnosno, bio je pozitivan na THC.
Protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba