U SVIBNJU BI TREBALA ZAPOČETI SANACIJA KLIZIŠTA UZ JEZERO JARKI U STUBIČKIM TOPLICAMA: Projekt sufinanciraju Hrvatske vode s 475 tisuća kuna

NAČELNIK BELJAK: Uz sanaciju, proširit ćemo i gornji dio jezera te urediti šetnicu

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak otkrio nam je da će početkom svibnja započeti radovi na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti uz jezero Jarki. Klizište se, kaže načelnik, pojavilo prije pet godina, kada je došlo do produženja jezera. Nerazvrstanu cestu koja vodi u šumu, koristili su lokalni stanovnici za odlazak po drva, pa ona već nekoliko godina nije u stanju za prometovanje.

– Na zadovoljstvo mještana, javili smo se na javni poziv Hrvatskih voda, gdje smo predali svu potrebnu dokumentaciju te smo ove godine uspjeli dobiti sufinanciranje u iznosu od 475.000 kuna, tako da smo još u siječnju pokrenuli postupak nabave. Radovi bi trebali početi oko 1. svibnja te biti gotovi u roku od 60 dana – rekao nam je načelnik Beljak pa dodao kako vjeruje da će sve proteći bez poteškoća zato što vjeruju u stručnost izvođača radova.
Ovom sanacijom će se ujedno proširiti i gornji dio jezera za desetak metara, čime će se dobiti na atraktivnosti, te će se urediti i šetnica oko jezera, koja je već ranije privlačila posjetitelje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba