VIJEDI POGLEDATI: Cilj je osvijestiti javnost o četiri važne teme, koje su djeca sama izabrala

Mališani iz DND-a Zabok s članovima Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća snimili četiri videa sa snažnim porukama

Objavljeno: 04.04.2021. zagorjeinternational

Društvo “Naša djeca“ Zabok u sklopu projekta “Odrasli, čujte naš glas, dječja su prava bitna za nas!“ s članicama i članovima Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća izradilo je četiri kratka videa s porukama na temu zdrave prehrane, rodne ravnopravnosti, smanjenja plastičnog otpada i zaštite životinja.
Cilj projekta je odgoj i obrazovanje djece o dječjim pravima i aktivnom dječjem sudjelovanju, promocija i zagovaranje prava djeteta te osnaživanje djece da pokreću i provode projekte koji doprinose ostvarivanju prava djece te aktivnoj dječjoj participaciji. Voditeljice radionica Neda Novosel i Jasenka Borovčak ističu kako su djeca sama odabrala teme koje bi preko video poruka htjela predstaviti drugima na način da detektiraju problem, daju određeno rješenje i informiraju djecu i odrasle.
– Djeca su sama osmislila scenarije, a u snimanje i montiranje materijala uključio se bivši član Dječjeg gradskog vijeća Igor Jadan, koji je snimljenim materijalima dao i svoj “touch“ prilikom montiranja – rekle su Neda Novosel i Jasenka Borovčak koja je dodala kako je posebno važno da djeca znaju i razumiju svoja prava.

Video “Zdrava prehrana – zdravlje“ želi potaknuti djecu i roditelje da se zdravo hrane, više kreću, a sve u cilju prevencije pretilosti i promocije zdravog načina života.

Na pitanje o “Rodnoj ravnopravnosti“, djeca su izrazila svoja promišljanja i razmišljanja.

“Koristimo platnene vrećice!“ video je u kojem se želi potaknuti ljude na korištenje platnenih vrećica, umjesto plastičnih, kako bi se pridonijelo spašavanju prirode od prevelikog zagađenja.

Djeca su posebno osviještena i senzibilizirana kada je u pitanju zaštita životinja kojima prijeti izumiranje, pa je tako nastao i četvrti video, “Zaštitimo morske kornjače“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba