U Krapini predstavljene aktivnosti Zagorske razvojne agencije u prošloj godini

Pripremili 67 projekata vrijednih 80 milijuna kuna, sudjelovali i u 38 EU projekata ukupno ‘teških’ 216 milijuna

Objavljeno: 22.03.2021. Alen Brodar

U Krapini je održana konferencija za medije na temu aktivnosti Zagorske razvojne agencije u 2020. godini, u kojoj je ZARA pripremila 67 projekata u vrijednosti preko 80 milijuna kuna.

– Što se tiče provedbe projekata koji su financirani sredstvima EU, prošle godine pratili smo 38 projekata vrijednosti preko 216 milijuna kuna. Bitno je da je ZARA, osim što pružamo usluge praćenja projekata za KZŽ, županijske institucije, gradove i općine i različite udruge s područja županije, i partner ili nositelj projekata koji se financiraju sredstvima EU – rekla je zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije Helena Matuša te dodala da je ZARA tijekom 2020. godine bila nositelj projekta Ride & Bike te projekta ‘Uživam tradiciju’. 

– ZARA je također koordinirala Strategiju razvoja KZŽ i obavljala poslove regionalnog koordinatora, a pokrenula je i izradu dva važna dokumenta, Strategije digitalizacije KZŽ te Strategije razvoja ljudskih potencijala KZŽ. Što se tiče poticanja urbanog i ruralnog razvoja, sudjelujemo kao glavni dionik u izradi Strategije urbane aglomeracije grada Zagreba te smo uspostavili mrežu lokalnih koordinatora u svakoj jedinici lokalne samouprave. Tajništvo smo Partnerskog vijeća za tržište rada, vodimo tematsku skupinu za cjeloživotno učenje pri Savezu Alpe – Jadran te smo član Europskog udruženja razvojnih agencija. Istaknula bih i to da niti jedan projekt kojem je ZARA pružala savjetodavnu pomoć, bila partner ili nositelj, nije stopirao svoje aktivnosti, kasnio ili bilježio negativne financijske posljedice vezane uz pandemiju – zaključila je Matuša.

Župan Željko Kolar pohvalio je rad Zagorske razvojne agencije. „Ovdje se ništa ne događa slučajno već strogo planski s jednom jasnom vizijom rada. Od 2018. do 2020. godine, ZARA je osmislila, provela i nadzirala 236 projekata u vrijednosti milijardu i 185 milijuna, od čega je u pripremi 15, prijavljeno 56, odbijeno 38, u provedbi 64 i realizirano 44. Projekata Krapinsko – zagorske županije je 25, naših institucija i udruga gdje je Županija partner još 79, a projekti gradova i općina 132, prosječno četiri po općini gradu. U svakom slučaju je vidljivo da se vrlo dobro povlače sredstva iz europskih fondova i da se prate strateški program kroz strateške projekte Krapinsko – zagorske županije – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba