ZA NJIH NEMA KRIZE: Klanječka tvrtka “Splendor tekstil“ u naredne tri godine šivat će uniforme za njemačke vojnike

BRINU ZA SVAKI DETALJ: “Kap vode ne smije proći kroz šavove, uoče li i najmanju nepravilnost, Nijemci vraćaju pošiljku“

Objavljeno: 27.02.2021. zagorjeinternational

Kako bi vojnici u Saveznoj Republici Njemačkoj imali kvalitetne uniforme, prije svega jakne i posebno dizajnirane hlače s njemačkim vojnim šarama, krojene od materijala iznimno visoke kvalitete Gore-Tex-a, u naredne tri godine brinut će se zagorska tvrtka Splendor tekstil iz Klanjca, čija je voditeljica Suzana Perčić, a njezin sin Luka, voditelj prodaje, prema ugovoru koji su potpisali, u te tri godine isporučit će 30.000 komada uniformi, piše portal Novac.hr.

Splendor ima pogon u kojem je zaposleno četrdesetak ljudi koji brinu za svaki detalj. Nakon što zaposlenice sašiju uniforme, uzorci prolaze rigorozne provjere, nakon čega se pakiraju te čekaju kamione špediterske kompanije koji ih odvoze do krajnjeg odredišta u Njemačkoj.

 – Bez obzira na naše sustave provjere kvalitete, Nijemci provode svoje provjere. Kap vode ne smije proći kroz šavove. Kada im isporučimo pošiljku, uzet će nasumično nekoliko uzoraka. Ako uoče makar i najmanju nepravilnost, pošiljku vraćaju. Dakle, sve mora biti savršeno – kaže Perčić.

– Naša je filozofija jednostavna – želimo svakom kupcu omogućiti ono što mu je potrebno. Nisu iste potrebe planinara koji je malo šetao šumom, novinara koji izvještava s terena, pa mu treba zaštita od kiše ili snijega ili vojnika koji satima, a ponekad i danima, boravi u ekstremnim uvjetima hladnoće, vlage ili vrućine. Na sve to moramo misliti i zato sa svojim klijentima najprije razgovaramo o tome kakve su njihove specifične potrebe. Primjerice, radimo i za Ministarstvo unutarnjih poslova, gdje moramo dobro razmisliti koje su potrebe policajca koji osam do deset sati svaki dan provodi na terenu. Šivamo i uniforme za Specijalnu jedinicu policije. Svaki klijent je drugačiji – rekla je Suzana Perčić, ističući kako tvrtka na tržištu posluje već dvadeset godina. Nije željela otkriti vrijednost posla sklopljenog s Vojskom Savezne Republike Njemačke jer, kako kaže, to je poslovna i vojna tajna, ali je ipak istaknula kako je posao dovoljno vrijedan da tvrtka preživi i napreduje u vrijeme pandemije koronavirusa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba