IZA NJIH JE IZAZOVNA GODINA: Posebno se ističu svojom aktivnošću u uvjetima epidemije COVID-a 19 i potresa

Krapinsko – zagorska županija za rad Crvenog križa osigurala 465 tisuća, a za rad HGSS-a 142 tisuće kuna

Objavljeno: 03.02.2021. zagorjeinternational

U Poslovno – tehnološkom inkubatoru u Krapini, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je potpisao ugovore o izravnoj dodjeli sredstava za financiranje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Zlatar Bistrica i Društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije.

Ugovor za HGSS potpisao je pročelnik Darko Berljak, a vrijedan je 142 tisuće kuna.

Berljak je istaknuo kako se pokazalo da je djelovanje HGSS-a u KZŽ itekako potrebno, pa su tako prošle godine u Zagorju imali 17 akcija, a pomažu i u drugim krajevima Hrvatske. Momci  iz zagorskog HGSS-a trenutno su na ispomoći stradalima u potresu u Petrinji.

Za zagorski Crveni križ Županija je osigurala 465 tisuća kuna, a ugovor je potpisao ravnatelj Davor Šimunović.

On je istaknuo da su prošle godine s dodijeljenim sredstvima nabavili stotinjak kreveta, a Županija je pomogla i kod kupnje vozila koje im pomaže u prijevozu humanitarne pomoći. Dodijeljena sredstva ove godine planiraju uložiti u organiziranje svečanosti i dodjelu priznanja za darivatelje krvi, zatim edukaciju volontera, natjecanje mladih Crvenog križa, informatizaciju društva te za nabavu opreme za zaštitu i spašavanje.

Na potresom pogođenom području, otkrio je Šimunović, izmijenila su se 64 volontera Crvenog križa, odrađeno je 4488 sati, s devet vozila i jednom kuhinjom,  a u KZŽ je prikupljeno 30 tona humanitarne pomoći. Župan Kolar je rekao kako ovo nisu jedina sredstva koja će tijekom ove godine biti dodijeljena Crvenom križu i HGSS-u, za čiji rad ima samo riječi hvale. Kroz nabavu opreme Županija planira uložiti još barem po sto tisuća kuna za svakog od njih. Prošle je godine Crvenom križu ukupno isplaćeno 811 tisuća, a HGSS-u 321 tisuća kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba