Upaljena četvrta svijeća na adventskom vijencu u Krapini

“Ovo je svijeća anđela koja donosi ljubav, a iskreno se nadam da će u ovo blagdansko vrijeme naši domovi biti ispunjeni ne samo ljubavlju, već i zdravljem “

Objavljeno: 20.12.2020. AB

Na  adventskom vijencu na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini u subotu je upaljena i četvrta svijeća, a zbog epidemioloških mjera za sprječavanje širenja zaraze i ovoga je puta to učinjeno bez prisustva građana i bez prigodnog programa.

– Četvrta adventska svijeća je svijeća anđela koja nam donosi ljubav, a iskreno se nadam da će u ovo blagdansko vrijeme naši domovi biti ispunjeni ne samo ljubavlju, već i zdravljem. Mislim da je to ono što nam je svima u ovom trenutku najvažnije i najpotrebnije – kazao je gradonačelnik Zoran Gregurović poželjevši svima blagoslovljen i sretan Božić.

Molitvu je poveo i blagoslovio četvrtu adventsku svijeću velečasni Davor Štuljan, župnik Župe sv. Nikole biskupa u Krapini.

Iako se zbog epidemiološke situacije od Adventa u Krapini ove godine moralo odustati, tradicija paljenja svijeća na adventskom vijencu je tako nastavljena, a malobrojni okupljeni izrazili su želju i nadu da ćemo se svi zajedno uskoro vratiti uobičajenom načinu života i sljedeći Božić dočekati onako kako smo navikli.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba