NAKON STEČAJA BIVŠEG PODUZEĆA RADIMIRA ČAČIĆA: Prodano je sjedište Coninga, ali su na dražbi još uvijek dvije najvrjednije nekretnine

JAVNA DRAŽBA DO 8. SIJEČNJA: Hotel Trakošćan s okolnim zemljištima procijenjen na vrtoglavih 55,2 milijuna kuna

Objavljeno: 10.12.2020. zagorjeinternational

Stečajna upraviteljica Coninga d.d. u stečaju, nekadašnjeg poduzeća bivšeg ministra i potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, potvrdila je u svom izvješću prodaju nekretnina te poduzeća – zgrade sjedišta u Varaždinu, djela apartmanskog naselja Kukljica na Ugljanu i motela Vratnik, piše Jutarnji list.

S druge strane, hoteli Pagus i Trakošćan, koji su najvrjedniji među svim nekretninama Coninga, prvotno procijenjeni na 180 milijuna kuna, još su na ”bubnju” zbog neriješenih imovinsko – pravnih odnosa ili nezainteresiranosti potencijalnih kupaca.

Sjedište Coninga u varaždinskoj Šenoinoj ulici sredinom kolovoza je kupilo društvo Kitro d.o.o po posljednje određenoj početnoj cijeni od 3,53 milijuna kuna.

Što se tiče apartmanskog naselja Zelena Punta – Kukljica na Ugljanu, nekretnine upisane u tri zemljišno – knjižna uloška prodane su zagrebačkom Adriatic Tourist Resortsu za nešto više od 4,5 milijuna kuna, a ostatak te nekretnine dosada procijenjene vrijednosti od 32,8 milijuna kuna ide opet na ”bubanj” ali za pola vrijednosti – 16,4 milijuna kuna.

Motel Vratnik na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi za 1,6 milijuna kuna kupila je zagrebačka tvrtka Ergasia, dok je prodaja Hotela Pagus, utvrđene vrijednosti 49 milijuna kuna, na drugoj javnoj dražbi ”zapela” na prepolovljenoj cijeni od 24,5 milijuna kuna i nastavit će se, kako se navodi, nakon sređivanja imovinsko – pravnih odnosa i parcelacije radi uknjižbe pomorskog dobra.

Hotel Trakošćan i okolna zemljišta, procijenjene vrijednosti 55,2 milijuna kuna, bili su u “bubnju“ do sredine listopada, ali za tu iznimno atraktivnu nekretninu na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi nije bilo zainteresiranih kupaca. Stoga je Financijska agencija nastavila s drugom javnom dražbom koja je još u tijeku, a završava 8. siječnja iduće godine.

No, osim tih hotela, na bubnju su još deseci nekretnina. Dosad, ističe se u izvješću stečajne upraviteljice, od imovine Coninga u stečaju bila je unovčena jahta, dva automobila, jedno teretno vozilo, suvlasnički dijelovi zemljišta u Senju i zaključno – traktor. Na računu Coninga u stečaju krajem studenoga bilo je 5,7 milijuna kuna.

Prema prijedlogu Fine, stečaj Coninga bio je otvoren 2018. zbog blokade računa i neplaćenih obveza koji su krajem kolovoza 2016. iznosile oko 3,89 milijuna kuna, da bi se nakon ažuriranja utvrdilo da su obveze te tvrtke narasle na čak 22,7 milijuna, a da je račun bio blokiran čak 742 dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba