Koronavirus ušao u Opću bolnicu Zabok

ZARAŽENI PACIJENTI: Dio njih koji ne treba bolničko liječenje, šalje se kući, ostali će biti izolirani na posebnom katu

Objavljeno: 24.10.2020. zagorjeinternational

Koronavirus je ušao u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana. Ravnatelj Tihomir Vančina je potvrdio da se radi o 20 pacijenata s odjela kardiologije i pulmologije koji nisu imali simptome, ali su testirani te se pokazalo da su pozitivni.

Pozitivni pacijenti koji trebaju bolničko liječenje će se smjestiti na poseban kat, dakle, bit će odvojeni od ostalih pacijenata, dok se ostali COVID pozitivni pacijenti, koji su u dobrom stanju, šalju kućama, naravno, uz mjeru samoizolacije. Na sreću, nema zaraženih liječnika vezano uz taj slučaj.  

Zbog velikog broja oboljelih, zdravstveni sustav ozbiljno je načet, mnogo je zdravstvenih radnika zaraženo virusom ili je u samoizolaciji, pa je, kako piše N1, ministar zdravstva Vili Beroš danas u pomoć pozvao i liječnike koji su u mirovini.

Najnovije po kategorijama

ŽELJKO KOLAR: Županija je pripremila projekte vrijedne 1,5 milijardi kuna. ZORAN GREGUROVIĆ: Mi u Gradu Krapini jedva čekamo raspisivanje natječaja

HRVATSKOJ NA RASPOLAGANJU 24,2 MILIJARDE EURA: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u Krapini predstavilo mogućnosti koje donosi nova europska financijska omotnica 2021. - 2027.

ŽELJKO KOLAR: Županija je pripremila projekte vrijedne 1,5 milijardi kuna. ZORAN GREGUROVIĆ: Mi u Gradu Krapini jedva čekamo raspisivanje natječaja

Objavljeno: 08.06.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter