U sklopu projekta "Lokalni program za mlade grada Oroslavja", provedena zanimljiva volonterska akcija

KRUŠLJEVO SELO: Mladi posadili voćke kraj škole i u parku te čistili okoliš

Objavljeno: 29.09.2020. JJ

Grad Oroslavje s partnerima, Udrugom Petrože – Krušljevo Selo i Srednjom školom Oroslavje, organizirao je provođenje volonterske akcije projekta “Lokalni program za mlade grada Oroslavja”. Glavna aktivnost projekta predstavlja izradu Lokalnog programa, koji će pružiti strateški okvir politika za mlade te pregled stanja i potreba mladih, na temelju kojih će se raditi i kvalitetno provoditi projekti i programi usmjereni mladima.
U okviru izrade novog Lokalnog programa, provedena je volonterska akcija u sklopu koje su volonteri i mladi iz Udruge Petrože – Krušljevo Selo sadili sadnice, čistili okoliš i učili nešto novo o svom kraju i lokalnoj zajednici. Kod Područne škole Krušljevo Selo, volonteri i mladi su tako posadili pet novih voćaka koje će ukrašavati prostor škole, a čije će plodove moći konzumirati učenici i mještani. Mladi su čistili i okoliš na putu do crkve sv. Petra i Pavla, gdje su potom naučili nešto novo o svome mjestu i zajednici i za kraj kod parka posadili dvije voćke.
Projekt je počeo 1. siječnja i trajat će 12 mjeseci, a na suradnju su pozvani svi koji se žele uključiti svojim idejama za što kvalitetniji Program za mlade. Projekt financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Oroslavje, u ukupnoj vrijednost 145.500 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba