Od ponovnog otvorenja 2016. godine, krapinsko kino nastoji pružiti Krapinčanima ono najbolje

ODLIČNO FILMSKO ISKUSTVO: Pučko otvoreno učilište dobilo novo srebrno kino platno s elektromotornim pogonom

Objavljeno: 26.09.2020. Lovro B

Na oduševljenje mnogih građana, nakon što je bilo zatvoreno čak 11 godina, krapinsko je kino otvorilo svoja vrata 2016. godine, a Pučko otvoreno učilište konstantno unaprjeđuje filmsko iskustvo. Nakon što su 2018. opremili dvoranu tehnologijom za 3D filmske
projekcije i nabavili mobilnu opremu za kino projekcije kojom su tijekom ljetnih mjeseci organizirali projekcije na igralištima krapinskih naselja, ovog su tjedna nabavili novo srebrno kino platno s elektromotornim pogonom.

Multifunkcionalnost i praktičnost

Grozdana Pavlović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina, ističe kako se POU prošle godine prijavio na “Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu” Ministarstva kulture i medija za sufinanciranje nabave platna.
– Odobreno nam je 200 tisuća kuna od Ministarstva kojima smo nabavili srebrno kino platno s elektromotornim pogonom, koje je visoke kvalitete i omogućit će puno bolju sliku filmova – rekla je Pavlović.
Ravnateljica POU nadalje ističe da je krapinska festivalska dvorana multifunkcionalna, odnosno, da se u njoj odvijaju kazališne predstave, koncerti te priredbe škola i udruga.


– Važno nam je da svima osiguramo nesmetano odvijanje svih programa. Ovo platno na izvlačenje omogućuje da se platno rola na visini, tako da neće više nikakva konstrukcija smetati sa stran – ističe ravnateljica. 

“Povratak u kino”

Kino Krapina je član Mreže hrvatskih nezavisnih kino prikazivača, sudjeluje u svim programima koje priređuju Kino mreža i HAVC, pa je u tijeku akcija “Povratak u kino”, uz prikazivanje hrvatskih filmova. Ovog se vikenda prikazuje hrvatski crtani film “Čudesna šuma” iz 1986. godine, dok se 2. listopada po prvi puta na novom kino platnu prikazuje film “Pinokio” te održava krapinska premijera hrvatskog filma “Mater” u režiji Jure Pavlovića. “Mater” je višestruko nagrađivani film koji se prikazivao na filmskim festivalima diljem Europe, a u Krapinu dolaze redatelj i scenarist Jure Pavlović te filmska ekipa. (Lovro Belošević) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba