Pod geslom "Ostani živ i spasi živote drugih"

U tri zagorske autoškole provedene preventivno – edukativne aktivnosti u sklopu projekta “Roadpol”

Objavljeno: 22.09.2020. zagorjeinternational

Od 16. do 22. rujna, uz podršku Europske komisije odnosno, njene Glavne uprave za promet, provodi se projekt “Roadpol”, pod geslom “Stay alive and save lives” – “Ostani živ i spasi živote drugih”. S obzirom na to da je cilj projekta smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan, 17. rujna izabran je za Dan bez poginulih.

Kratki filmovi

Policijska uprava krapinsko – zagorska provodi niz preventivno – represivnih aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te smanjenja broja prometnih prekršaja. U sklopu provođenja projekta “Roadpol”, policijski službenik za prevenciju PU krapinsko – zagorske Željko Lež je u tri autoškole – dvije na području Krapine i jedne na području Zaboka – održao preventivno – edukativne aktivnosti, u sklopu kojih su polaznici autoškola upoznati s projektom, a održano je i kratko predavanje i prikazivanje kratkih video filmova o glavnim uzrocima stradavanja u prometnim nesrećama posebice tzv. “četiri glavne ubojice u prometu”, a to su brzina, alkohol, sigurnosni pojas i mobitel, te su podijeljeni i promotivni letci projekta Roadpol.

Potpisivanje prisege

Polaznici auto škola također su se uključili u aktivnosti potpisivanjem “Moje prisege za Dane sigurnosti u prometu”.

– Pozivamo sve sudionike u prometu da promisle o svom ponašanju, a isto tako želimo vam pokazati kako možete smanjiti opasnost i povećati vašu sigurnost, bez obzira na to vozite li auto, motocikl, e-scooter ili ste putnik, odnosno, pješak. Neka svatko napravi samo malu promjenu u svom ponašanju kako bi smanjio rizik za sebe i ostale sudionike u prometu jer zajedno se može postići puno – poručuju iz PU krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba