Trinaesto izdanje Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju ove će se godine po prvi puta održati u jesenskom terminu

KONČIĆ: Vjerujem da ćemo uz odgovornost prema sebi i drugima uspješno sprovesti još jedno izdanje svetkovine dramske umjetnosti, našeg GFUK-a

Objavljeno: 15.09.2020. zagorjeinternational

Trinaesto izdanje Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju stiže za vjerne posjetitelje u prolongiranom terminu. Po prvi put početkom jeseni, od 3. do 18. listopada predstavama u Krapini i kroz nekoliko gostovanja po Hrvatskom zagorju, ali po prvi put i van domovine. Nakon “branja grojzdja” i ostalih jesenskih plodova valja ubrati i pokoju dobru predstavu koju je GFUK pripremio za vas.

Adam Končić, direktor Glumačkog festivala u Krapini, ukratko je objasnio kao je nepogodna epidemiološka situacija uvjetovala datum održavanja ovogodišnjeg izdanja festivala. 

Naprasno prekinuta tradicija

– Naša tradicija odvijanja festivala iza Uskrsa naprasno je prekinuta iz svima dobro poznatog razloga, a ovdje mu namjerno ne želim ni imena spomenuti. Na početku jubilarnog 55. Tjedna kajkavske kulture 7. rujna ove godine ponovno smo ugostili jedan kajkavski dramski naslov i na taj način provjerili može li sve dobro funkcionirati i u novim normalnim uvjetima. Kroz dvije rasprodane predstave vidjeli smo da naša organizacija i zajednička odgovornost mogu jamčiti uživanje u kazalištu i u ovim vremenima. Vjerujemo da ćemo u novom terminu uz odgovornost prema sebi i drugima uspješno sprovesti još jedno izdanje svetkovine dramske umjetnosti vama i nama na radost! – rekao je Končić i otkrio program.

– Naša zipka iliti kolijevka festivala ugostit će četiri sjajne predstave kroz tri prve subote listopada i treću nedjelju, kada ćete na dan zatvaranja festivala moći pogledati najnagrađivaniju predstavu za djecu u protekloj godini. Kazalište Žar ptica iz Zagreba prvi će put biti u programu GFUK-a i to sa “šećerom na kraju“: “Tončekom i Točkicom”, sjajnom predstavom snažne poruke za klince i klinceze te njihove roditelje – rekao je Končić.

Onima koji će biti u Festivalskoj dvorani u Krapini, dodatnu radost će donijeti umješnost i strast plesnih parova koje dovodi partner festivala, Plesni centar Zagreb by Nicolas. Njihovi će se nastupi održati sve tri subote prije predstava, odnosno, u 19 sati.

– Zbog epidemioloških mjera naša je Festivalska dvorana u Krapini s postojećih 530 sjedećih mjesta svedena na svega 170 mjesta na kojima publika smije sjediti. Preporučamo da za tamošnje predstave ulaznice nabavite putem internetske prodaje (ulaznice.hr) ili u pretprodaji na blagajni POU Krapina. Kupujući ulaznicu online popunjavate i obrazac o fizičkom zdravlju. Ukoliko ćete krenuti po kartu na blagajnu isti obrazac možete pronaći na našoj internetskoj stranici (gfuk.hr) ili ćete ga popuniti kod kupnje karte. Zahvaljujući Ministarstvu Kulture, Gradu Krapini, Krapinsko-zagorskoj županiji i našim sponzorima cijena ulaznice je i dalje 50 kuna, odnosno 30 kuna za dječju predstavu. Ove godine nemamo prodaju karata grupama, a samim time ni grupnih popusta na karte – rekao je Končić.  Prodaja je krenula od 14. rujna na www.ulaznice.hr i od 22. rujna na blagajni POU Krapina od utorka do petka od 13 do 17 sati.  

Četiri naslova

“GFUK i po Zagorju” nudi zaljubljenicima u kazalište također četiri naslova, odreda vrhunske komedije. S jednom od njih, proslavljenim “Dekoraterom” Lectirum teatra iz Zagreba putujemo i u Grosswarasdorf, odnosno Veliki Borištof za gradišćanske Hrvate, dakle prvi put “GFUK i van Zagorja” ili još bolje “GFUK i po svijetu”.

GFUK od srca zahvaljuje svim načelnicima i gradonačelnicima koji su do sada bili uz njih ugošćivanjem jedne predstave u njihovoj sredini.

– S proljeća smo trebali u 17 dana festivala, uz četiri predstave u Krapini, gostovati u 27 mjesta diljem naše regije. Posebno hvala Gradu Klanjcu i Općini Zlatar Bistrica koji su svih 11 godina uz nas, hvala Bedekovčini, Stubičkim Toplicama, Oroslavju i Vidovcu, hvala općini Cestica koja će biti prvi put s nama! Za predstave koje će igrati po Zagorju naši partneri zadržavaju  pravo odluke o visini cijene ulaznice. Vjerujemo da ćete se o tome pravovremeno informirati i na vrijeme nabaviti ulaznicu! – zaključio je Končić.

Također se zahvalio svima koji se nalaze otisnuti na bilo kojoj stranici programske knjižice, jer “oni istinski doprinose opstanku našeg Glumačkog festivala, a samim tim i opstanku profesionalnih kulturnih sadržaja na području našeg Hrvatskog zagorja”. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba