Odlukom načelnika Žarka Miholića

Zlatarbistrički srednjoškolci imaju besplatan prijevoz, a dobit će i 350 kuna pomoći za nabavu udžbenika

Objavljeno: 10.09.2020. JJ

Načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić donio je odluku o sufinanciranju prijevoza i nabave udžbenika za učenike srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Tako učenici srednjih škola, uz sufinanciranje troškova prijevoza u dijelu koji se odnosi na jedinicu lokalne samouprave, ovom Odlukom ostvaruju pravo i na pokriće udjela troškova prijevoza koji bi teretili roditelje/staratelje, čime su pokriveni troškovi prijevoza učenika srednjih škola u stopostotnom iznosu. Sufinanciranje troškova prijevoza za sve učenike regulirat će se ugovorima s ovlaštenim prijevoznicima. Također, učenici srednjih škola ostvaruju pravo na sufinanciranje nabave udžbenika u obliku jednokratne novčane pomoći u iznosu od 350 kuna.

Podnošenje zahtjeva

Uvjet za ostvarivanje prava na sufinanciranje nabave udžbenika je da učenik i oba roditelja imaju prebivalište na području općine Zlatar Bistrica. U slučaju da nije moguće ispuniti uvjet prijavljenog prebivališta na području općine, zahtjevu je potrebno priložiti odgovarajuću dokumentaciju (smrtni list, rješenje o razvodu braka i sl.) Za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć, roditelj/staratelj može podnijeti zahtjev, uz kojeg je potrebno priložiti potvrdu o prebivalištu za učenika i oba roditelja/staratelja, presliku kartice tekućeg računa na koji će se izvršiti uplata sredstava, potvrdu za učenika da je upisan u srednju školu, odnosno, školsku godinu 2020./2021., te ostalu dokumentaciju prema potrebi.

9. listopada

Obrazac zahtjeva može se preuzeti na internetskoj stranici općine Zlatar Bistrica ili osobno u Jedinstvenom upravnom odjelu općine, a predati se može zaključno s 9. listopadom. Zahtjevi koji stignu nakon propisanog roka, neće se rješavati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba