"Budućnost počinje danas"

Četiri zagorske srednje škole dobile pametne klupe za punjenje mobitela i laptopa

Objavljeno: 24.07.2020. zagorjeinternational

Tijekom ovog tjedna postavljene su četiri QBen pametne klupe kod Srednje škole Pregrada, Srednje škole Zlatar, Srednje škole Bedekovčina i Gimnazije Antuna Gustava Matoša u Zaboku.

Solarna energija

Solarne klupe su pametne klupe koje je moguće puniti tijekom cijelog dana, zahvaljujući sunčevoj energiji koju solarni paneli provode do baterija. Višak energije pohranjuje se i omogućava neometan rad i nekoliko dana u slučaju lošijih vremenskih uvjeta. Pametna klupa omogućava bežično i USB punjenje mobitela, tableta, laptopa i ostalih elektroničkih uređaja. Također nudi i pristup internetu u 3G i 4G mreži.

Sufinancirana nabava

Nabava pametnih klupa sufinancirana je od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, u sklopu Švicarsko – hrvatskog programa suradnje u okviru projekta “Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica”. Za izradu temelja za postavljanje pametnih klupa pobrinuli su se Grad Zabok, Grad Pregrada, Grad Zlatar i Srednja škola Bedekovčina.
Nositelj projekta je Mreža udruga Zagor, a isti se provodi zajedno s partnerima – Gimnazijom Antuna Gustava Matoša, Srednjom školom Bedekovčina, Srednjom školom Pregrada, Srednjom školom Zlatar, LAG-om “Zagorje-Sutla”, Zelenom akcijom i Krapinsko – zagorskom županijom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba