"Želja za spajanjem ovih dvaju gradova postoji još od 50-ih godina"

Gradit će se 14,2 milijuna kuna vrijedna biciklistička staza od Zaboka do Oroslavja

Objavljeno: 09.07.2020. zagorjeinternational

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je zajednički projekt Grada Zaboka i Grada Oroslavja – biciklističku staza “BRZO” koja spaja željeznički kolodvor u Zaboku s autobusnim kolodvorom u Oroslavju.

Moderna infrastruktura

Ukupna vrijednost projekta je 14.262.986 kuna, a iz EU fondova bit će isplaćeno osam milijuna kuna. Projekt “Biciklistička ruta Zabok – Oroslavje (BRZO)” uspostavlja modernu i održivu biciklističku infrastrukturu između dva grada.
– Želja za spajanjem ovih dvaju gradova postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća. Kako Europa potiče uključivanje, spajanje i intermodalnost, ovo je bila jedinstvena prilika za uključiti se i prijaviti projekt koji je, na koncu, odobren – rekao je gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak za portal Ni Zagorje Malo.

Biciklistički most

Zabočka dionica imat će i biciklistički most preko rijeke Krapine te most u samome gradu, gdje će prelaziti postojeću željezničku prugu, a spajat će gradske ulice Matije Gupca i Ksavera Šandora Gjalskog. Oroslavska dionica počinje na liniji razgraničenja dvaju gradova, a završava na autobusnom kolodvoru u Oroslavju, u Ulici Andrije Gredičaka. Staza za bicikliste bit će široka tri metra.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba