Župan Kolar obišao pregradsku OŠ, u kojoj je završen projekt energetske obnove

NAJAVILI NOVI PROJEKT: “Idemo i u energetsku obnovu i dogradnju Područne škole Gorjakovo”

Objavljeno: 29.06.2020. zagorjeinternational

Pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić obišli su Osnovnu školu Janka Leskovara u Pregradi, koja je prošla kroz projekt energetske obnove.
Gradonačelnik Vešligaj izrazio je zadovoljstvo ulaganjima u školu i obrazovanje.

– Kao gradonačelnika, uvijek me raduju najave ulaganja u obrazovanje na području Pregrade, no, važno je da ulaganja u obrazovanje ne budu samo ovdje u gradskom centru, nego je važno da ulažemo i u naša sela, odnosno, u šest područnih škola na području grada Pregrada, od kojih je pet u sustavu Osnovne škole Janka Leskovara, a jedna u sklopu Osnovne škole Đure Prejca u Desiniću – rekao je Vešligaj, dodavši kako mu je drago što i u Gorjakovu kreće energetska obnova Područne škole.

Velika ulaganja

– Važno je ove godine napraviti prvi korak, a iduće godine dovršiti u potpunosti ulaganje i radove na području Mjesnog odbora Gorjakova. Ove godine ćemo obnoviti školsko igralište, Grad Pregrada ima osigurano 100 tisuća kuna za tu investiciju. Investitor će biti Osnovna škola Janka Leskovara pa ćemo novac, naravno, prebaciti na njihov račun. Osim energetske obnove škole, drago mi je da smo zajedničkim projektom Grada Pregrade i Županije stvorili jedno mjesto za druženje svih generacija, a prvenstveno mladih. Imamo obnovljena igrališta za košarku, nogomet, odbojku na pijesku, street workout park, a uskoro krećemo i u temeljitu obnovu dječjeg igrališta uz pomoć sredstava iz EU fondova, tj. na natječaju LAG Zagorje – Sutla – rekao je Vešligaj, koji je završio riječima da je obrazovanje uvijek najvažnije i da se na njemu nikada ne smije štedjeti.
Ravnateljica OŠ Zdravka Žiger Žgela istaknula je pak da su uz potporu Županije i Grada projekt energetske obnove, ali i svi drugi projekt takvog tipa, usmjereni prema ostvarenju jednakih uvjeta za sve učenike.

Vidljivi rezultati

Župan Kolar je otkrio da je u školu investirano 7,5 milijuna kuna.

– Nova fasadna ovojnica, nova stolarija, nova kotlovnica, nova LED rasvjeta unutar škole, a danas smo dogovorili da idemo i u energetsku obnovu i dogradnju u Područnoj školi Gorjakovo, kao i u radove na igralištu koje je vezano uz školu – najavio je župan, dodavši kako radovi kreću na jesen, a u slučaju pogoršane epidemiološke situacije, najkasnije do proljeća iduće godine.
Hajdaš Dončić je rekao kako su u Pregradi, uz veliki angažman ravnateljice, gradonačelnika i župana, ostvareni uvjeti kakvi bi trebali biti i u ostatku Hrvatske.

– To nije floskula, obrazovanje je bitno za razvoj društva, a bitna je i izvrsnost. To nas čini boljima i jačima u ovoj globalnoj utakmici – rekao je Hajdaš Dončić. (Lovro Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba