Zagorska trojka s liste HNS-a u trećoj izbornoj jedinici spremna je za predstojeće parlamentarne izbore

ROBERT ŠPLAJT: Radom i politikom “čistih ruku” želimo naše Zagorje učiniti još boljim

Objavljeno: 16.06.2020. Alen Brodar

HNS-a Krapinsko – zagorske županije ima trojicu kandidata za predstojeće parlamentarne izbore, koji se nalaze na listi u trećoj izbornoj jedinici.

Riječ je o Robertu Šplajtu, predsjedniku Županijske organizacije HNS-a KZŽ i izuzetno uspješnom načelniku općine Kumrovec koji zauzima treće mjesto, na sedmom mjestu liste nalazi se Jasmin Krizmanić, potpredsjednik HNS-a te dugogodišnji uspješni načelnik Gornje Stubice, dok je na 12. mjestu aktualni dožupan za gospodarstvo KZŽ i potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a KZŽ, Anđelko Ferek – Jambrek.

Bez podjela i svađa

– Svojim radom i rezultatima HNS je potvrdio da je nezaobilazan partner svakoj Vladi i svima onima koji žele raditi i provoditi projekte u interesu građana i za razvoj svojih sredina. Tako radimo i u HNS-u KZŽ, stoga je naša organizacija istaknula trojicu ljudi koji su prepoznati kao uspješni, vrijedni i koji znaju kako politikom „čistih ruku“ Zagorje učiniti boljim – istaknuo je predsjednik Županijske organizacije Robert Šplajt te dodao:

– Dok većina zaziva podjele i svađe, mi u HNS-u radimo, gradimo i obrazujemo. Potvrdili smo to kroz dvoje najuspješnijih ministara u ovoj Vladi, ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Predraga Štromara i ministricu znanosti i obrazovanja, Blaženku Divjak koji su kroz tri godine u svojim resorima učinili ono za što su drugi godinama tvrdili da je nemoguće. Tim putem želimo nastaviti i dalje, stoga nam je prioritet daljnja reforma obrazovanja kako bi svakom djetetu omogućili jednake šanse i jednaku priliku za uspjeh. Mi u Kumrovcu pokazali smo kako se uspješno može upravljati državnom imovinom i njen potencijal iskoristiti za razvoj čitavog kraja, stoga je moj prioritet daljnje oživljavanje mrtvih državnih kapitala i njihovo iskorištavanje za gospodarski i  turistički razvoj koje je posebno u našoj županiji još uvijek nedovoljno iskorišten. Krapinsko – zagorska županija ima sve preduvjete da postane liderom kontinentalnog turizma – zaključuje Šplajt, na kojeg se nadovezao Anđelko Ferek – Jambrek:

– Naša županija izvozno je orijentirana. Imamo vrijedne i sposobne ljude, poljoprivrednike, poduzetnike i gospodarstvenike, koji znaju svoj posao, koji isporučuju kvalitetne proizvode, no birokracija ih i dalje koči. Nedostaje poduzetničke klime koja bi poticala daljnji razvoj i to želimo mijenjati. HNS u ovoj Vladi pokazao je kako je moguće lako i brzo digitalizirati javnu upravu i pojednostaviti poslovanje. Upravo to želimo prenijeti i na lokalnu i regionalnu samoupravu. Da poduzetniku i obrtniku jedina briga bude kako proizvesti i isporučiti dobar proizvod, a ne kako namiriti državu čitavim nizom bespotrebnih nameta – ističe Ferek – Jambrek.

Sanacija šteta od potresa

– U proteklom periodu HNS je učinio i puno po pitanju energetske obnove, od javnih zgrada, škola, vrtića, bolnica, do višestambenih zgrada i uskoro obiteljskih kuća. Sve su to projekti koji ostaju trajno, dugoročno dovode do ušteda i poboljšavaju kvalitetu života. Takve projekte želimo u našoj županiji i u budućnosti, a mi u HNS-u jamac smo da će se to i realizirati – zaključuje Ferek – Jambrek.

Potpredsjednik stranke Jasmin Krizmanić ističe pak kako je sanacija šteta od potresa i obnova kuća i objekata njegovih sumještana, prioritet njegovog djelovanja u budućem periodu.

– Ne želim da obnova Gupčevog kraja bude dijelom političkih ucjena, već da ona krene što prije.  Isto tako, u temelju našeg programa je i daljnji jednakomjerni razvoj županije. Posebno je tu riječ o prometnoj povezanosti, koju treba unaprijediti, a samim time otvorit ćemo vrata gospodarskim i turističkim aktivnostima. Nas ne zanimaju ni lijevi ni desni. Mi ne tražimo protivnike, ni one koji podjelama i svađom traže mjesto pod političkim suncem. Mi tražimo partnere, one koji imaju viziju napretka i razvoja svakog dijela naše županije, kojima je cilj stabilnija, slobodnija i sigurnija budućnost i koji znaju da se Zagorje voli jedino radom i poštenjem – zaključuje Krizmanić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba