Održana skupština Planinarskog društva "Grohot" Marija Bistrica

ZA SVAKU POHVALU: Prošle godine privukli devet novih članova, među kojima i nekoliko djece

Objavljeno: 15.06.2020. zagorjeinternational

U petak je održana redovna skupština Planinarskog društva “Grohot” Marija Bistrica, koja je planirana još u ožujku, ali mjere opreza zbog širenja COVID-a 19 spriječile su njeno održavanje u zamišljenom terminu.

Mala škola

Prema izvješću o radu koje je podnio predsjednik Stjepan Muhek, 2019. godinu društvo je završilo s 57 članova, od čega se prošlo godine priključilo devet novih članova, a među njima je i nekoliko djece, s čime se u društvu posebno ponose. Tako su u izvješću posebno pohvaljeni mladi članovi Jakov i Luka Hudek, koji su u prošloj godini završili Malu planinarsku školu u organizaciji Planinarskog društva “Belecgrad” i za to dobili zaslužena priznanja. Također, u izvješću su istaknuti i članovi Maja Gabud i Igor Mikuš, koji su zaslužili i dobili zlatni znak Hrvatskog planinarskog saveza.

14 izleta

U prethodnoj godini, aktivnost je bila usmjerena na uspješno i kvalitetno održavanje tradicionalnih okupljanja planinara u Mariji Bistrici, na Vincekovo koje obilježava Udruga vinogradara Marija Bistrica, te susret planinara povodom Sv. Bernarda, kao i 15. pohod obilaznicom “Za dušu i tijele – Mirko Fulir”. Pored toga, realizirano je i 14 izleta – Vincekovo Mursko Središće, Gupčevi puntari u Donjoj Stubici, Lisca u Sloveniji, Lojzekov izvor, Velebit, Grebengrad, Kalinje, Sljeme, Slani potok Gorščica, Grohot, Oštrc, Belec i Pokojec, kao i gostovanje u Gornjem Vakufu (BiH) kod prijateljskog PD-a “Goran”. Od gostiju, skupštinu su pozdravili članovi PD-a “Izvor” iz Kalinja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba