U Radoboju sklopljen ugovor s izvođačem radova na projektu vrijednom 4,4 milijuna kuna

DEČKI SU TO ZASLUŽILI: Počinje izgradnja Vatrogasnog doma u Jazvinama

Objavljeno: 30.05.2020. AB

Prije nešto više od godinu dana, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jazvine odobreno je sufinanciranje projekta izgradnje vatrogasnog doma iz Programa ruralnog razvoja, tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” u iznosu od 3.043.301,69 kuna, odnosno 90 posto prihvatljivih troškova.

Nakon provedenog postupka javne nabave, sklopljen je ugovor sa izvođačem radova u vrijednosti 4.435.686,21 kuna, koji uključuje građevinske radove i opremanje budućeg vatrogasnog doma, koji će biti smješten u naselju Jazvine, pokraj područne osnovne škole, a osim prostorija za smještaj vatrogasnih vozila i opreme, izgradit će se i vatrogasni toranj koji će služiti za izvođenje vatrogasnih vježbi i obučavanje mladih naraštaja vatrogasaca.

Početak radova očekuje se sredinom lipnja, a rok za završetak cjelokupnih radova i opremanje vatrogasnog doma je 18 mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba