Završena energetska obnova OŠ Josipa Broza u Kumrovcu

“Naša su djeca dobila toplu i funkcionalnu školu, dostojnu 21. stoljeća”

Objavljeno: 25.05.2020. zagorjeinternational

U Kumrovcu je održana završna konferencija povodom završetka projekta energetske obnove Osnovne škole Josipa Broza. Kako je rekla Vlatka Mlakar, pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove, cilj projekta bio je ušteda toplinske energije, a radovi su uključivali kompletnu promjenu stolarije i fasadne ovojnice, izolaciju krova terase iznad sportske dvorane, sanitarnog čvora i glavnog ulaza u školu te izolaciju stropa. Radovi su završili za devet mjeseci te je 18. svibnja izvršena primopredaja.

Ušteda 60-ak posto

Projekt je vrijedan 6,18 milijuna kuna, s time da su 3,4 milijuna kuna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj, 1,6 milijun kuna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a županijska sredstva iznose 1,87 milijuna kuna.
Saša Bardak iz Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske istaknuo je da će godišnji troškovi škole koji sada iznose oko 200.000 kuna, biti smanjeni za 60 posto, dok je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao da je ovo samo dokaz koliko znači ulazak Hrvatske u Europsku uniju je bez europskih fondova osnivači škola ne bi mogli ući u tako velike investicije.
S obzirom na to da OŠ Josipa Broza, uz kumrovečke, pohađaju i učenici iz Zagorskih Sela, na konferenciji su bili načelnik Kumrovca Robert Šplajt i njegova zamjenica Danijela Lončar te načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec – Jurak, koji su pohvalili ovaj projekt.

Škola budućnosti

– Naša su djeca dobila toplu i funkcionalnu školu, dostojnu školovanja u 21. stoljeću, a mi kao Općina to pratimo i s ostalim radovima oko škole i dječjeg vrtića – istaknuo je Šplajt.
Ravnateljica OŠ Josipa Broza Željka Töpfer poručila je kako je sada obaveza škole, učitelja i učenika da u ovoj ljepotici iz prošlosti grade školu budućnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba