AKCIJA POLICIJE:

“Uključit ćemo maksimalan raspoloživi broj policajaca, kao i sve raspoložive uređaje i opremu koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa”

Objavljeno: 27.04.2020. Alen Brodar

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, od petka do nedjelje utvrđen je ukupno 81 prometni prekršaj. Od toga je zabilježen 31 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje i 28 ostalih prekršaja u prometu.
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 1,70 promila, a najveća brzina kretanja vozila 143 km/h.

Tijekom vikenda dogodilo se i pet prometnih nesreća, od kojih jedna sa smrtno stradalom osobom, pa će stoga policija u budućem razdoblju nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ – alkohol, brzinu, sigurnosni pojas i mobitel, kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

– U poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr. Pozivamo stoga sve sudionike u prometu na povećan oprez, prilagođavanje brzine uvjetima na kolniku, i pridržavanje svih prometnih propisa u cilju zaštite osobne sigurnosti i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu – apeliraju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba