U samoizolaciju poslano još osam liječnika i osam medicinskih sestara

Koronavirusom zaražen liječnik Opće bolnice Zabok

Objavljeno: 09.04.2020. JJ

Na press konferenciji Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije, ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je kako je zaražen jedan liječnik zabočke bolnice.

Naime, liječnici na tzv. COVID odjelu odrađuju 14-dnevne smjene. Nakon određene dvotjedne smjene, jedan je liječnik u utorak imao povišenu tjelesnu temperaturu, nakon čega je testiran i utvrdilo se da je pozitivan na koronavirus.

– Liječnik se osjeća dobro, imao je temperaturu u utorak i srijedu, danas nije. Iz tog razloga je dio liječnika koji su s njime bili u kontaktu poslano u samoizolaciju, pa se trenutno u samoizolaciji nalazi osam liječnika i osam medicinskih sestara – otkrio je Vančina, dodavši kako liječnik ima prebivalište na području Zagreba.

Rekao je i kako trenutno na COVID odjelu leži 13 pacijenata, a 11 pacijenata na tzv. trijažnom odjelu čeka rezultate testiranja. Trenutno nema COVID pozitivnih pacijenata na respiratoru. Ravnatelj je spomenuo i kako i na pedijatriji postoje dvije izolacijske jedinice za najmlađe pacijente, kroz koje je do sada prošlo devet pacijenata, međutim, na sreću, ni jedno dijete nije bilo COVID pozitivno.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba