UZ REALNI SEKTOR: U Gradu Oroslavju solidariziraju se s onima koji nisu u mogućnosti poslovati i s onima koji ostaju bez posla

GREDIČAK: Smanjit ćemo rashode za djelatnike Grada, manifestacije i sve proračunske korisnike, želimo doći do uštede od milijun kuna

Objavljeno: 09.04.2020. AB

– Najvažnija je solidarnost. U Gradu Oroslavju smanjit će se rashodi za djelatnike Grada i sve proračunske korisnike – priopćio je gradonačelnik Emil Gredičak te nastavio:

Rebalans proračuna

– U ovom trenutku najvažnija je solidarnost s onima koji nisu u mogućnosti poslovati i s onima koji ostaju bez posla, odnosno s većim dijelom privatnog sektora gospodarstva. Također, svjesni trenutka i promjene trendova u gradskom proračunu, nužno je osim predloženog smanjenja rashoda za djelatnike grada, smanjiti i rashode na stranu troškova za gradske manifestacije, sportske udruge, proračunske korisnike i ostale izdatke za udruge koje u ovom trenutku nisu aktivne, niti su u mogućnosti održavati svoje aktivnosti. Stoga ćemo Gradskom vijeću predložiti rebalans proračuna s kojim bi se došlo do nužnih ušteda od oko milijun kuna – kazao je Gredičak.

Dodaje da izračune temelje na projekciji smanjenja prihoda u proračunu u razdoblju epidemije koronavirusa, počevši od sredine ožujka, od kada će se sustavno prilagođavati rashodi prema ostvarivanju prihoda.

Zadržavanje radnih mjesta

– Sve započete projekte i socijalna davanja prema građanima za sada ćemo zadržati prema planiranim proračunskim okvirima i kroz predložene uštede nastojati zadržati svako radno mjesto. Koristim priliku i da se posebno zahvalim svim djelatnicima Grada Oroslavja koji aktivno sudjeluju u aktivnostima gradskog Stožera civilne zaštite, pomažu građanima u ovim neizvjesnim trenucima, rade prekovremeno i koji su pokazali razumijevanje i solidarnost kroz smanjenje ukupne mase plaća za 20 posto – zaključuje gradonačelnik Gredičak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba