Službeno priopćenje iz Specijalne bolnice Stubičke Toplice

“Zaražena je medicinska sestra iz Oroslavja, u samoizolaciji je 17 sestara, kao i dva liječnika“

Objavljeno: 03.04.2020. JJ

Davor Gredičak, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, priopćio je kako su u četvrtak u kasnim popodnevnim satima dobili informaciju da je njihova medicinska sestra, inače iz Oroslavja, pozitivna na COVID-19.

– U suradnji s epidemiološkom službom žurno smo poduzeli sve mjere zaštite osoblja i pacijenata te je u samoizolaciju stavljeno 17 sestara i dva liječnika, bliskih kontakata navedene djelatnice. Budući da kod nekih postoji sumnja na razvijanje simptoma COVID-19, danas će se provesti testiranje kod sedam sestara i jednog liječnika. Rezultati se očekuju sutra.
Ističemo kako je Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, kao mjeru predostrožnosti, na samom početku epidemije koronavirusa prestala s ambulantnim radom s vanjskim pacijentima te na minimum smanjila i rad u stacionaru, pa je u trenutku primitka pozitivnog nalaza radila s oko 15 posto maksimalnog kapaciteta od 270 kreveta. Medicinske sestre su, sukladno bolničkim protokolima, o preostalim pacijentima skrbile sa svom zaštitnom opremom. Obavljena je dezinfekcija naših prostora te ćemo, u dogovoru s epidemiološkom službom, nastaviti s redovnom skrbi o našim pacijentima – otkrio je Gredičak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba