Izvještajna skupština DVD-a Selnica

Prošle godine pomagali potrebitima, udali dvije svoje članice i odradili šest intervencija

Objavljeno: 11.03.2020. ZI

U subotu je održana 92. redovna izvještajna skupština DVD-a Selnica, koji djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica. Riječ je o društvu osnovanom 1928. godine, koje trenutno broji 124 člana, od čega 50 članova djece i mladeži. Na području djelovanja prošle su godine zabilježene tri požarne intervencije i to po jedan požar kuće, radionice i dimnjaka, na kojima je ukupno sudjelovalo 18 vatrogasaca. Također su zabilježene i tri tehničke intervencije te nekoliko osiguranja kod spaljivanja trave i raslinja.

Tri časnice

U izvješću o radu za 2019. godinu, istaknuto je humanitarno djelovanje. Naime, na inicijativu Upravnog odbora u kratkom vremenu prikupljena je pomoć za jednu potrebitu obitelj. Bilo je i osposobljavanja, pa su tako za časnice položile sestre Valentina, Karolina i Jelena Kamenar, a za dočasnicu Ana Bukvić. Tradicionalno su organizirani i Dani otvorenih vrata za djecu Područne škole u Selnici, a izdvojeno je i sudjelovanje u združenoj pokaznoj vježbi VZO-a Marija Bistrica u Tugonici.

Dvije svadbe

Uređena je i nova kuhinja, a prošla je godina bila vesela i zbog dvije vatrogasne svadbe. Naime, dvije aktivne članice društva, Biserka i Viktorija, udale su se za također za vatrogasce, i to iz DVD-a Bedekovčina i DVD-a Tugonica – Podgrađe. Na skupštini su dodijeljene i dvije spomenice za 10 godina rada u Društvu, Ani Bukvić i Mariju Bajsu, dok je Željko Hanžek dobio spomenicu za 20 godina. Skupštinu su pozdravili načelnik Marije Bistrice Josip Milički, član Predsjedništva VZ KZŽ Željko Stošić te predstavnici brojnih prijateljskih društava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba