HGK pokrenula posebnu internetsku stranicu

Gospodarstvenici, ispunite anketu i opišite probleme s kojima se susrećete zbog koronavirusa

Objavljeno: 28.02.2020. IB

Zbog širenja koronavirusa u Hrvatskoj i susjednim zemljama te mogućim utjecajima novonastale situacije na domaće gospodarstvo, Hrvatska gospodarska komora pokrenula je stranicu na kojoj možete doznati najnovije preporuke za gospodarstvenike u vezi zaraze koronavirusom.

Poštivanje anonimnosti

Na navedenoj stranici, dostupna je opća anketa koju članice HGK mogu ispuniti, kao i obrazac gdje mogu podrobnije opisati probleme s kojima se susreću u poslovanju, kako bi u HGK-u stekli uvid u probleme cijele industrije te zatražili nadležne državne institucije da djeluju na otklanjanju tih problema.
Na temelju upita članica, poštujući anonimnost tvrtki i osoba koje su postavile pitanje, i odgovora koje dostavi Nacionalni stožer civilne zaštite RH, internetska stranica HGK će se ažurirati informacijama relevantnima za poduzetnike.

Zabranjen ulaz

Uzimajući u obzir širenje zaraze i broj zaraženih koronavirusom, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske izdalo je 27. veljače preporuku za izbjegavanje putovanja koja nisu nužna i to u Narodnu Republiku Kinu, Republiku Koreju, Japan i Islamsku Republiku Iran. Također je objavljena informacija u koje je talijanske općine zabranjen ulaz.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba