Redovna skupština KUD-a “Ljudevit Gaj“ Mače

“U studenome nas očekuje velika proslava 40. obljetnice rada”

Objavljeno: 13.02.2020. zagorjeinternational

Kulturno – umjetničko društvo “Ljudevit Gaj“ Mače u mačanskom je Domu kulture održalo redovnu godišnju skupštinu, na kojoj je izvještaj o radu i financijski izvještaj za proteklo razdoblje podnijela predsjednica KUD-a Monika Sedak.

Pet sekcija

Istaknuto je kako je društvo aktivno djelovalo kroz pet sekcija, predškolska, dječja, mlađa i starija folklorna sekcija te tamburaška sekcija, a koje su ostvarile zapažene nastupe u županiji i izvan nje. Najveće rezultate postigle su dječje sekcije, koje su proglašene pobjednicima Dječjeg korza u Krapini, a poseban uspjeh bilježe pobjednici Županijske smotre dječjeg folklora, članovi dječje folklorne sekcije koji su Krapinsko – zagorsku županiju vrlo uspješno predstavili na 13. festivalčiću dječjeg folklornog stvaralaštva “Naše kolo veliko“ u Zagrebu te 3. “Zagorskoj pisanici“, održanoj u sklopu manifestacije “100% zagorsko“ u Zagrebu. Osim toga, održana je tradicionalna manifestacija “Tamburaška noć u Maču“, drugi samostalni vokalno – instrumentalni Božićni koncert te godišnji koncert KUD-a. Kako je najavljeno, u ovoj godini i dalje planiraju redovito održavati probe, sudjelovati na županijskim smotrama dječjeg folklora, tamburaških sastava i orkestara te se u skladu s mogućnostima odazivati na pozive za gostovanja u županiji i šire. 2020. je i velika slavljenička godina za mačanski KUD, stoga je u planu svečano obilježavanje 40. obljetnice KUD-a u studenom. Tom prilikom najavljuju ponovno osnivanje veteranske folklorne i tamburaške sekcije te pozivaju bivše članove da im se pridruže u radu veteranskih sekcija, a u planu je i izrada monografije društva.

Inozemna turneja

Početak srpnja rezerviran je za još jednu trodnevnu manifestaciju “Tamburaška noć u Maču“, a ljeto će im zasigurno obilježiti dugoočekivana inozemna turneja. Nastavkom lijepe suradnje s članovima KUD-a Belec u planu je zajednička petodnevna turneja u Makedoniju. Prisutne je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Mača Mladen Sedak Benčić, inače bivši predsjednik KUD-a, koji je pohvalio rad KUD-a, kao i načelnica Mladenka Mikulec koja je pohvalila rad svih udruga u općini te im zaželjela mnogo uspjeha u ostvarivanju ovogodišnjih planova, istaknuvši kako će Općina i ove godine dati svoj doprinos u organizaciji “Tamburaške noći“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba