Prva humanitarna akcija ogranka DND-a Mače

Obitelji slabijeg socijalnog statusa uredili kuću povodom rođenja djeteta

Objavljeno: 10.02.2020. zagorjeinternational

Društvo “Naša djeca“ Mače na svojoj je redovnoj izbornoj skupštini proširilo svoje članstvo ogrankom “Roditelji zajedno“, koji će svojim aktivnostima poboljšati rad udruge. Ogranak će se tako uključiti u redovne aktivnosti, kroz igraonicu i ostala događanja za djecu, poput Malog fašnika, obilježavanja Majčinog dana i Dana obitelji te Dječjeg tjedna, a organizirat će se i preventivne aktivnosti o zdravlju, skrbi za socijalno potrebitu djecu te druga općinska događanja.

Medicinska gimnastika

Jedna od novosti je aerobik za djecu i odrasle, koji se održava utorkom od 18 sati u Domu kulture u Maču. Organizirane su vježbe disanja, relaksacije, snage i medicinska gimnastika, pod vodstvom stručne osobe. Također, u četvrtak počinje Uskrsna radionica u prostoru Općine, a u tijeku je i ponovno osnivanje Dječjeg općinskog vijeća.

Uređenje kuće

Ogranak “Roditelji zajedno“ već je odradio i prvu akciju uređenja kuće povodom rođenja djeteta u jednoj obitelji slabijeg socijalnog statusa. Uz pomoć Općine Mače, robne kuće, vatrogasnog društva, soboslikarske radnje, susjeda, prijatelja i mještana, obnovljene su električne instalacije, sanitarni čvor, nabavljen je namještaj, hrana i potrebna oprema za dolazak djeteta iz rodilišta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba