Održana izvanredna izborna skupština zlatarskog Sportskog društva

Za novog tajnika “Lastavice” izabran Robert Rod

Objavljeno: 22.01.2020. zagorjeinternational

Sportsko društvo Lastavica iz Zlatara u nedjelju je održalo izvanrednu izbornu skupštinu. Među prvim točkama dnevnog reda bilo je prihvaćanje odstupanja dosadašnjeg tajnika Viktora Pozaića koji zbog poslovnih obaveza više ne može kvalitetno obavljati svoje tajničke dužnosti. Na njegovo je mjesto jednoglasnom odlukom izabran Robert Rod.

Aktivnosti društva

U nastavku je prihvaćeno izvješće o radu, plan rada i financijski plan za 2020. godinu. Predstavljene su i sve aktivnosti društva, pa je tako istaknuto kako su članovi društva sudjelovali na ukupno 92 utrke diljem Hrvatske. Kao najznačajnije izdvojene su utrke Kontinent Trail lige, Zimske brdske igre Ivančica, Trkačke lige Zaprešić, Kup Oluje, Veteransko prvenstvo Hrvatske te Zagorska trkačka liga čiji je inicijator predsjednik SD Lastavica, Ranko Miholić. On je sudjelovao i na utrkama Jahorina Ultra-trail te Čazma supermaraton, dužine 61 kilometar. Uz to, društvo je svaki tjedan na domaćem terenu tijekom ljetnih mjeseci organiziralo Ljetnu ligu Puljek, te četiri veće utrke koje su u planu i ove godine. Tako će Lastavica 28. ožujka biti domaćin 4. kola Zagorske trkačke lige, 23. svibnja je na rasporedu Proljetni Puljek, 23. kolovoza Ljetni Puljek, a 26. rujna će se održati utrka Lastinim putevima.

Aktivni planinari

Iako su neki članovi društva i aktivni planinari, od planinarskih aktivnosti kao najznačajniji pothvat protekle godine spomenut je Luka Špehar i njegov uspon na Elbrus, najviši europski vrh s visinom od 5642 metra, te Kazbek s visinom od 5033 metara.
Na skupštini je isto tako istaknuta zahvalnost donatorima, prijateljima i suradnicima, koji su na bilo koji način pomogli u radu društva.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba