LIJEPA VIJEST ZA SVE PREGRAČANE: Osigurana sredstva za uređenje dječjeg igrališta

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI NOVOUREĐENI “KUNA – PARK”: Uz nove sprave, bit će postavljena i klupa za dojilje

Objavljeno: 10.12.2019. zagorjeinternational

Na radost najmlađih Pregračana i njihovih roditelja, uskoro će se urediti dječje igralište Kuna-park. Naime, Grad Pregrada je krajem studenoga 2018. godine prijavio projekt rekonstrukcije Kuna – parka Pregrada na natječaj Lokalne akcijske grupe “Zagorje – Sutla” za tip operacije 3.1.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Maksimalni iznos

Inicijativa za uređenje Kuna – parka potekla je od Dječjeg gradskog vijeća, a riječ je o igralištu kojem gravitira veliki broj djece jer je smješteno između Dječjeg vrtića “Naša radost” i Osnovne škole Janka Leskovara, zbog čega je Grad Pregrada projekt procijenio prioritetnim.
Nakon provedenog postupka odabira projekata od strane LAG-a, podnesen je Zahtjev za potporu na Natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ukupna vrijednost projekta je 414.913,26 kuna, a Grad Pregrada ostvario je maksimalni iznos potpore od 266.850 kuna.

“Prijatelj djece”

– Gradu koji ponosno nosi titulu ‘Grad – prijatelj djece’, investiranje u dječja igrališta predstavlja prioritet. Želimo našim najmlađima osigurati najbolje standarde, da dane provode u veselju i druženju, nesmetano se razvijajući i stvarajući prijateljstva – rekao je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.
Radovi na uređenju Kuna-parka obuhvatit će pripremne, geodetske, zemljane i hortikulturalne radove te nabavu novih sprava za igru, a uz to, postavit će se klupa za dojilje, stalak za bicikle te koševi za pseći izmet.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba