U Mariji Bistrici predstavljena zbirka dramskih tekstova za djecu i odrasle, profesorice hrvatskog jezika Anite Klemar

“U ČEMU JE KVAKa?“: Publikacija je namijenjena amaterskim dramskim skupinama, a sadrži pučke drame, edukativno dramsko – scenske igre i školske igrokaze

Objavljeno: 09.12.2019. zagorjeinternational

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici, u petak je predstavljena prva zbirka dramskih tekstova za djecu i odrasle profesorice hrvatskog jezika Anite Klemar. Zbirku pod naslovom “U čemu je KVAKa?“ u Domu kulture u Mariji Bistrici zajedno s autoricom predstavili su recenzentice Gordana Ostović i Željka Horvat – Vukelja te urednik Vedran Klaužer. Predstavljanju je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Krapinsko – zagorske županije Vlasta Hubicki, koja je u svom obraćanju istaknula hrabrost autorice.

Pučke drame

Organizatori su pripremili i bogat popratni program, koji su prema tekstovima iz Zbirke izveli bivši i sadašnji članovi Dramsko – recitatorske skupine Osnovne škole Marija Bistrica i Dramske sekcije KUD-a Lobor.
Zbirka “U čemu je KVAKa?” publikacija je od 200 stranica, namijenjena amaterskim dramskim skupinama koje njeguju dramski izričaj u svojim udrugama, kulturno – umjetničkim društvima i školama. Ilustrirala ju je Ana Kaić, a sadrži pučke drame, edukativne dramsko – scenske igre i školske igrokaze.

Osmislili kraticu

Autorica Klemar profesorica je u OŠ Marija Bistrica, voditeljica dramske sekcije KUD-a Lobor i voditeljica drugih neformalnih skupina. Ima bogato iskustvo sudjelovanja na smotrama kazališnih amatera i smotri Lidrano, gdje je više puta i pohvaljena za svoje radove. A ako se pitate u čemu je KVAKa, evo odgovora. KVAK je kratica koju su smislili članovi Dramske sekcije KUD-a Lobor, koji su, kako je pojasnila autorica, kraj svake probe obilježavali uzvikom Dramska sekcija KUD-a Lobor KVAK, pri čemu KVAK znači ”koju vodi Anita Klemar”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba