Održan prvi partnerski odbor za izradu Strategije razvoja općine Gornja Stubica, mještani će moći komentirati, ispravljati i dati svoje prijedloge

“U narednom razdoblju se i dalje mora inzistirati na razvoju komunalne infrastrukture, poticanju investiranja te stvaranju uvjeta za ostanak mladih“

Objavljeno: 28.11.2019. IB

U četvrtak je u prostorijama Osnovne škole Matije Gupca održan prvi partnerski odbor za izradu Strategije razvoja općine Gornja Stubica. Strategiju je prezentiralo poduzeće Euro – Consulting  d.o.o,  koje je na natječaju dobilo izradu same Strategije.

Veliki turistički potencijal

Prisutni su tako saznali samu definiciju, zakonski okvir za izradu Strategije, postupak  za njenu izradu, prezentirana je  SWOT analiza,  te  su prikazni ciljevi, prioriteti i mjere. Završno je prezentirana i vizija razvoja općine Gornja Stubica, kao mjesta velikih turističkih potencijala, očuvane kulturne baštine i prirodnih znamenitosti, te zdrave prirode.

Zaključak svih prisutnih je da se u narednom razdoblju i dalje mora inzistirati na razvoju komunalne i prometne infrastrukture, stvaranju uvjeta za ostanak mladih u Gornjoj Stubici, poticanju investiranja u gospodarstvo, te  pojačavanje podrške obrtnicima, OPG-ovima i udrugama kroz njihova djelovanja.

Dostupni podaci

Na stranicama Općine bit će dostupni svi podaci i analize vezane uz izradu Strategije, te će svim stanovnicima općine biti omogućeno da komentiraju, ispravljaju, daju svoje prijedloge i slično,  bilo  elektronskim putem ili osobnom dostavom u Općinu Gornja Stubica.

Sljedeći partnerski odbor  očekuje se u siječnju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba