U prostorijama Županijske organizacije HDZ-a KZŽ, održan sastanak s članstvom iz Krapine, Petrovskog, Radoboja, Đurmanca i Jesenja

KAPITALNE ODLUKE ZA KAPITALNE PROJEKTE: “Sjednica Vlade u Krapini 6. prosinca potvrda je usmjerenosti na razvoj svih zagorskih gradova i općina

Objavljeno: 22.11.2019. zagorjeinternational

Nastavljajući sa sastancima županijskog s gradskim i općinskim članstvom HDZ-a na području Krapinsko-zagorske županije, u srijedu je održan sastanak u Krapini, na kojem su bili članovi iz grada Krapine te općina Petrovsko, Radoboj, Đurmanec i Jesenje.
Predsjednik Županijske organizacije Žarko Tušek naglasio je da krapinska gradska organizacija predstavlja platformu i perjanicu politike HDZ-a u županiji, a s općinskima čini jaku jezgru HDZ-a, kvalitetnu po rezultatima.

Veliko finale

– Tu smo u velikom dijelu općina na vlasti ili uvijek imamo šanse biti pri vlasti. To su sve vrlo dobro posložene organizacije, i brojem članova i logistički. Ono što je najvažnije je da u ovom trenutku na području bivše općine Krapina i u samom gradu Krapini realiziramo niz kapitalnih i ozbiljnih projekata u partnerstvu sa svim jedinicama lokalne samouprave i u vodoopskrbi, i u cestogradnji, i u društvenoj i javnoj infrastrukturi. Finale svega toga bit će veliki događaj koji će se u Krapini održati 6. prosinca, na Dan grada i blagdan sv. Nikole, a to je sjednica Vlade Republike RH – rekao je Tušek i dodao da se na toj sjednici očekuju i kapitalne odluke, kako za ovaj dio Hrvatskog zagorja, tako i za cijelu Krapinsko – zagorsku županiju, u smislu prometne infrastrukture, općenito logistike i razvoja svih jedinica lokalne samouprave.
Tušek je podsjetio da je pred strankom velika politička utakmica – kandidatura Kolinde-Grabar-Kitarović, aktualne predsjednice Republike Hrvatske, za još jedan mandat.

Predsjednička kampanja

Nakon što su održani sastanci s gotovo svim organizacijama i formirani stožeri, slijedi prikupljanje potpisa za kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović te sama kampanja koja će obuhvatiti svako mjesto.
Spremnost za provedbu kampanje potvrdili su i iz lokalnih organizacije HDZ-a, gradske u Krapini s predsjednikom Zoranom Gregurovićem, općinskih u Đurmancu s predsjednikom Damirom Beloševićem, u Jesenju s Anđelkom Draganićem, u Petrovskom s Ivanom Šanjugom i u Radoboju s predsjednikom Dubravkom Kranjčecom.

 I PREDSJEDNIK ŽUPANIJSKE ORGANIZACIJE HDZ-A KZŽ ŽARKO TUŠEK BIO JE NA IZBORNOM KONGRESU EPP-A U ZAGREBU, NA KOJEM JE ZA PREDSJEDNIKA NAJJAČE POLITIČKE GRUPACIJE U EUROPI IZABRAN DONALD TUSK

“Von der Leyen, Kurz, Weber, Berlusconi, Merkel, Schäuble, Porošenko – svi ti veliki državnici stigli su u Zagreb, to je za nas ogromno priznanje”

HDZ je u srijedu u četvrtak u Zagrebu bio domaćin Izbornom kongresu EPP-a (European People’s Party ), na kojem je bilo više od 2000 delegata najjače političke grupacije u Europi, koja okuplja narodnjačko – demokršćanske stranke desnog centra. Među njime ja bio i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a KZŽ i saborski zastupnik Žarko Tušek, koji je istaknuo ponos što je u Hrvatskoj organiziran ovako velik i značajan politički skup.
– Ponosni smo kao članovi HDZ-a i najveće europske političke obitelji EPP-a, čija je politika u temeljima moderne Europe, na ovaj veliki summit u Zagrebu u organizaciji HDZ-a. To je za nas veliko priznanje, toliko državnika, predsjednika država i vlada u Zagrebu. Von der Leyen, Kurz, Weber, Berlusconi, Merkel, Schäuble, Porošenko… Znak je to velike podrške koju predsjednik HDZ-a i hrvatske Vlade Andrej Plenković uživa u okviru naše europske pučke stranačke obitelji – izjavio je Tušek te podsjetio na velik doprinos EPP-a procesu ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, ali i u godinama stvaranja moderne hrvatske države. Tušek je čestitao novoizabranim dužnosnicima, među njima novom predsjedniku EPP-a Donaldu Tusku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter