NA VELIKO ZADOVOLJSTVO RODITELJA: Završena dogradnja Dječjeg vrtića “Gustav Krklec“ u Krapini, kojom je omogućen i poslijepodnevni rad

“Povećali smo kapacitet za 40–ak djece, koja već od ponedjeljka kreću u novi dio vrtića“

Objavljeno: 15.11.2019. zagorjeinternational

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i ravnateljica Dječjeg vrtića “Gustav Krklec“ Ksenija Ostojić povodom završetka radova obišli su dograđeni prostor gradskog vrtića. Ravnateljica je tom prilikom istaknula kako se ovom dogradnjom za dvije odgojno – obrazovne skupine, dobilo jako puno.

Igraonica općeg tipa

– Lista čekanja za upis djece je bitno umanjena i roditelji su presretni. Održani su roditeljski sastanci na kojima je bilo vidljivo zadovoljstvo roditelja. Moram pohvaliti načelnika i ostale na čelu Grada, koji su vodili brigu da se proširi kapacitet ove ustanove. Koliko su zadovoljni novi korisnici, toliko su zadovoljni i ovi postojeći, zbog uvođenja poslijepodnevnog rada. U sklopu projekta “Vrtić za svaku obitelj“, vrtić je dobio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava i od toga se financiraju plaće djelatnika koji rade u poslijepodnevnoj smjeni. U ovom novosagrađenom prostoru bit će poslijepodnevni rad, a u sklopu projekta također se jednim dijelom financirala i oprema te didaktika, dok je za drugu odgojnu skupinu sva sredstva osigurao Grad Krapina. S 1. listopadom započeli smo i s dodatnim programom za one roditelje koji nemaju potrebu dijete uključiti u program dječjeg vrtića, a to je igraonica općeg tipa i iznenađujuće je koliko je velik interes – rekla je Ostojić.
Gradonačelnik Gregurović podsjetio je da su radovi započeli u svibnju te da je to prva ozbiljna investicija na vrtiću od kada je on izgrađen.

Vrijednost radova

– Dogradnjom za dvije nove skupine, kapacitet vrtića se povećao za 40-ak djece, tako da sa 160 dosadašnjih korisnika, dolazimo na oko njih 200. Radovi su se, nažalost, malo otegnuli, jer je početkom gradnje bilo jedno duže kišno razdoblje i nismo mogli završiti zemljane radove – pojasnio je Gregurović te dodao kako će na zadovoljstvo roditelja već u ponedjeljak prva djeca krenuti s pohađanjem novog dijela dječjeg vrtića.
– Što se tiče samih radova dogradnje, oni su vrijedni oko 2,5 milijuna kuna s PDV-om. Osim građevinskih radova, napravljena je i vatrodojava na cijelom vrtiću, radi sigurnosti djece i osoblja koje radi ovdje. Oko 200 tisuća kuna je još dodatno investirano u opremu i didaktiku te sve ostalo. Sljedeći korak i cilj u narednom razdoblju je uređenje fasade na starom dijelu vrtića, a u sljedećoj godini se planiraju urediti i vanjska igrališta, nabaviti nove igračke i urediti hortikultura. Vjerujemo da će do ljetnih mjeseci ti radovi biti gotovi i da će vrtić dobiti jedno novo, puno ljepše ruho – zaključio je Gregurović. (ib, jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba