Kao 18-godišnjak, dobrovoljno je stao u obranu domovine, a poginuo je u rujnu 1992. godine

U Desiniću tradicionalno obilježena 27. godišnjica pogibije hrvatskog branitelja, Tigra Božidara Brumena

Objavljeno: 10.09.2019. JJ

U subotu je u Desiniću tradicionalno obilježena 27. godišnjica pogibije Božidara Brumena, hrvatskog branitelja i pripadnika Tigrova. Brumen je s navršenih 18 godina dobrovoljno stao u obranu domovine 1991. godine, i to na najtežem području, u istočnoj Slavoniji. U ljeto 1992. godine pridružio se 1. gardijskoj brigadi “Tigrovi” te je sudjelovao u akciji oslobađanja dubrovačkog zaleđa. Početkom rujna te godine, vraćajući se iz akcije oslobađanja tzv. čuka, poginuo je zajedno s još četvoricom Tigrova.

Sveta misa

Sjećanje na Tigra Božidara Brumena svake se godine obilježava početkom rujna u Desiniću. Svetu misu predvodio je tamošnji župnik, vlč. Franjo Mezak, a zatim je uslijedio odlazak na groblje. Ondje su članovi obitelji, hrvatski branitelji, prijatelji i susjedi, predvođeni načelnikom Desinića Zvonkom Škreblinom, predstavnicom Ministarstva branitelja Ivanom Iskrić i predsjednikom Udruge ratnih veterana 1. gbr. “Tigrovi“ Krapinsko – zagorske županije, bojnikom Željkom Hercegom, odali počast poginulom Brumenu.

Sportski turnir

Upaljene su i svijeće kod biste u Desiniću, a zatim je uslijedio sportski turnir, uz prigodno druženje domaćina i gostiju. Obilježavanje je organizirala Udruga ratnih veterana 1. gbr. “Tigrovi” KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba