HUMANA GESTA: Roditelji šestomjesečne Marle Malogorski, koja boluje od cistične fibroze, odlučili su, uz prsluk koji je njihovoj kćeri prijeko potreban, nabaviti još jedan za mališane u Klinici za dječje bolesti

Sutra u Klaićevoj primopredaja drenažnog prsluka kupljenog viškom sredstava prikupljenih u akciji “Zagrljaj za Marlu”

Objavljeno: 26.08.2019. IB

U Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu, sutra će biti izvršena primopredaja Smart Vest drenažnog prsluka, koji je kupljen viškom sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji “Zagrljaj za Marlu”.

Svi se uključili

Podsjetimo, šestomjesečnoj djevojčici Marli Malogorski iz Jesenja nedugo nakon rođenja dijagnosticirana je genetska bolest – cistična fibroza, a za normalno funkcioniranje neophodan joj je Smart Vest drenažni prsluk. Cijena uređaja je 110.000 kuna, a HZZO ne pokriva ništa, pa je za Marlu u lipnju pokrenuta i održana humanitarna akcija “Zagrljaj za Marlu“, koju su organizirali malonogometaši i prijatelji Marlinog tate Gorana Malogorskog, iz zagrebačkog malonogometnog kluba Doberman, a uključilo se mnogo ljudi velikog srca, među njima i poznate osobe, nogometaši i hrvatski reprezentativci, koji su donirali dresove za aukciju.
Tata Goran otkrio nam je kako je prikupljeno 300-tinjak tisuća kuna, pa je kupljen jedan drenažni prsluk za Marlu, dok će drugi biti dodijeljen Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.
– Drugi prsluk donirat ćemo Klaićevoj bolnici, da ga mogu koristiti sva djeca, a, na kraju krajeva, i naša Marla će tamo odlaziti praktički cijeli život na kontrole – istaknuo je Malogorski.

Rijetke bolesti

Inače, cistična fibroza nasljedna je bolest koja se ubraja u skupinu rijetkih bolesti, budući da se javlja s učestalošću na oko jednog od tri tisuće ljudi.
– Bolest pogađa probavni i dišni sustav, pa Marla svakodnevno treba inhaliranje, dreniranje, unos vitamina i uzimanje enzima. Smart Vest je uređaj koji pročišćuje pluća, olakšava joj iskašljavanje, povećava plućni kapacitet i smanjuje rizik od infekcija. On joj je potreban za funkcioniranje i mora ga imati svakodnevno – otkrio nam je Malogorski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba