KNAUF JUNIOR TROPHY: Monteri suhe gradnje natjecali su se u konkurenciji 12 ekipa iz 12 europskih zemalja i osvojili odličan rezultat

BRAVO, DEČKI! Stjepan Habljak i Ivan Ružđak iz SŠ Bedekovčina četvrti na međunarodnom natjecanju u Austriji

Objavljeno: 12.06.2019. JM

Monteri suhe gradnje Srednje škole Bedekovčina osvojili su izvrsno četvrto mjesto na međunarodnom natjecanju Knauf Junior Trophy 2019., održanom u austrijskom Salzburgu. Sudjelovali su učenici Stjepan Habljak i Ivan Ružđak, pod mentorstvom stručnog nastavnika Ivana Mohača, koji su činili jednu od ukupno 12 ekipa iz isto toliko europskih država.

Testiranje vještina

Knauf Junior Trophy međunarodno je natjecanje za učenike i studente u sektoru suhozida, koje se ove godine održalo po 15. puta, a  bedekovčanski srednjoškolci plasirali su se na ovo međunarodno natjecanje nakon osvojenog prvog mjesta na nacionalnom natjecanju WorldSkills Croatia. Cilj natjecanja bio je provjeriti ne samo teoretsko znanje sudionika, već i testirati vještine sudionika.
Cijelo natjecanje sastojalo se od dva dijela, pa je tako prvo bio pisani dio, na kojem su natjecatelji morali odgovoriti na 60 stručnih pitanja, dok je drugi dio činio praktični zadatak koji je trajao četiri sata, a na kojem se izrađivao samostojeći objekt.

Praktičan rad

U praktičnom zadatku međunarodni je žiri ocjenjivao ne samo točnost dimenzija praktičnog rada, njegovu izvedbu i preciznost izrade, već i čistoću radnog mjesta, te potreban alat, a ovogodišnji pobjednici dolaze iz Bjelorusije, gdje će se natjecanje održati sljedeće godine. Nakon natjecanja, organizirano je razgledavanje starog grada i skijališta Dachstein.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba