Završila provedba programa prometne kulture za najmlađe “Jumicar”, koji je u ovoj školskoj godini obuhvatio 31 zagorsku osnovnu školu i 1142 učenika

Učenici drugih razreda iz Oroslavja i Donje Stubice naučili sve o prometu, a najviše uživali u vožnji na poligonu

Objavljeno: 04.06.2019. JJ

U ponedjeljak su u Osnovnoj školi Oroslavje održane aktivnosti “Jumicara” u sklopu programa prometne kulture za najmlađe. Sudjelovali su učenici drugih razreda osnovnih škola Oroslavje i Donja Stubica. U edukaciji najmlađih sudionika o prometnim znakovima i pravilima, kao i o ponašanju u prometu, u sklopu provođenja preventivnih aktivnosti po Programu sigurnosti djece u cestovnom prometu Policijske uprave krapinsko – zagorske, sudjelovali su policijska službenica Policijske postaje Donja Stubica Mirela Kuhta i policijski službenik za prevenciju PU krapinsko – zagorske Željko Lež.

Teorija i praksa

U provođenju programa sudjelovalo je i Gradsko društvo Crvenog križa Oroslavje i Dobrovoljno vatrogasno društvo Oroslavje. Osim teoretskog dijela, učenici su prošli i kroz praktični dio, koji uključuje samostalno upravljanje malim automobilima na prometnom poligonu, prilikom čega se upoznaju s pravilima ponašanja u prometu, koristeći prometnu signalizaciju.

11 edukacija

U školskoj godini 2018./2019., provedeno je 11 edukacija, kojima su domaćini bili osnovne škole Gornja Stubica, Đurmanec, “Ljudevit Gaj” Krapina, Brestovec Orehovički, Mače, Pregrada, Kumrovec, Veliko Trgovišće, Budinšćina, Lobor i Oroslavje, a sudjelovale su i druge zagorske škole, pa je edukacija provedena za 31 osnovnu školu te je obuhvatila 1142 učenika. Aktivnosti Jumicara nastavit će se i u školskoj godini 2019./2020. te počinju u jesen.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba