U Galeriji grada Krapine otvorena izložba slika “Podno Ivančice”, Zvjezdane Jembrih

Do 20. lipnja mogu se razgledati radovi nastale tehnikom uljnog i suhog pastela u plein airu podno Ivančice

Objavljeno: 04.06.2019. zagorjeinternational

U Galeriji grada Krapine otvorena je samostalna izložba slika Zvjezdane Jembrih, pod nazivom “Podno Ivančice“. Izloženi radovi nastali su od sredine 80-ih godina 20. stoljeća do danas, u tehnikama uljnog i suhog pastela, u plein airu oko Zlatara, podno Ivančice.

20 samostalnih izložbi

Zvjezdana Jembrih rođena je 1965. godine u Zagrebu, a djetinjstvo je provela u Zlataru. Diplomirala je 1990. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2000. je u Budimpešti magistrirala restauriranje drvene skulpture. Od 2013. godine izvanredna je profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, na Odsjeku za konzerviranje i restauriranje umjetnina, a od 2015. i predstojnica Katedre za restauriranje umjetnina, te je do sada izlagala na dvadesetak samostalnih i tridesetak skupnih izložbi. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog restauratorskog društva, kao i dobitnica nekoliko nagrada i priznanja za svoj rad.

Gosti iz Irske

O stvaralaštvu Zvjezdane Jembrih govorio je akademski slikar – grafičar Jure Kokeza, a izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina. Prisutne je u ime krapinsko – zagorskog župana pozdravio njegov izaslanik Željko Pavić. U prigodnom programu nastupila je Folklorna skupina “Viline” s narodnim napjevima, a posebno iznenađenje bili su gosti iz Irske, koji su u Krapinu došli u sklopu Europskog hoda za mir, te su odsvirali i otplesali nekoliko tradicionalnih irskih pjesama. Izložba ostaje otvorena do 20. lipnja. (jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter