Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar o traženju nekih braniteljskih udruga da se zabrani proslava sutrašnja Dana mladosti u Kumrovcu te o preporuci zagorske policije da se ne donose obilježja i zastave bivše države:

“Kao branitelj, mogu razumjeti branitelje, ali mogu i antifašiste i partizane. U Kumrovec neka dođu oni koji imaju dobre namjere, a oni koji nemaju, neka ga sutra zaobiđu”

Objavljeno: 24.05.2019. AB

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar sudjelovao je danas u Kumrovcu na dodjeli odluka o sufinanciranju komunalnih projekata gradovima i općinama s područja Krapinsko – zagorske županije, koje je dodjeljivao ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar za dva zagorska grada i 13 općina. Bila je to prilika za novinare da ga upitaju hoće li sutra doći u Kumrovec na Dan mladosti.

“Doći ću oko pola 12”

– Neću doći u Kumrovec zbog Sajma udruga KZŽ koji se održava u Oroslavju. Bio sam u Kumrovcu 4. svibnja, danas sam ovdje. U rasporedu koji smo radili već prije tri-četiri tjedna, odlučili smo da će zamjenica Jasna Petek pozdraviti skup, nema nikakvog posebnog razloga za moj nedolazak. Ja osobno, ali i s političke strane, svakako bih bio u Kumrovcu, i bit ću, ali ne u 10 sati, već oko pola 12 – kazao je Kolar, na što su ga novinari upitali što kaže na vijest da su neke braniteljske udruge tražile zabranu skupa u Kumrovcu te da je PU krapinsko – zagorska preporučila da se u Kumrovec ne donose zastave s obilježjima bivše države.
– Ja kao hrvatski branitelj mogu razumjeti njihove reakcije u jednom dijelu, jer svatko tko je bio branitelj u Domovinskom ratu i koji je doživio ili na TV-u gledao ta obilježja kada su ulazila u Vukovar, razumljivo je da osjeća animozitet prema njima. No valja istaknuti da vojska koja je napadala Hrvatsku 90-ih nije bila ni Jugoslavenska narodna armija, niti Titova armija, jer da jest, u njoj bi bilo više nacionalnosti, kao što su Kosovari ili Makedonci, a to nije bio slučaj. No, razumijem da po tom pitanju ima pomiješanih osjećaja, a ja bih najsretniji bio da nema političkog folklora vezanog uz Dan mladosti.

Nikad svi zadovoljni

S druge strane, govorimo o antifašističkim borcima i partizanskom pokretu i sasvim je razumljivo da oni s tim simbolima dolaze u Kumrovec. Prema tome, nikad neće svi biti zadovoljni. Ja šaljem poruku da razumijem i da u Kumrovec u subotu dođu svi oni koji dolaze s dobrim namjerama, a oni koji nemaju dobre namjere, neka sutra zaobiđu Kumrovec – poručio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba