Promocija deficitarnih zanimanja

Učenici 6. i 7. razreda posjetili zagorske poslodavce, kako bi se iz prve ruke upoznali s radnim procesima i okolinom

Objavljeno: 15.05.2019. zagorjeinternational

U cilju promocije deficitarnih zanimanja na području Krapinsko – zagorske županije, 156 učenika 6. i 7. razreda osnovnih škola posjetilo je poslodavce, kod kojih su se iz prve ruke upoznali sa cjelokupnim radnim procesom i radnom okolinom.

Naime, Zagorska razvojna agencija u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom, Obrtničkom komorom KZŽ, HGK ŽK Krapina i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, PU Krapina provodi projekt ENTER- Entrepreneurship for employment, sufinanciran sredstvima Europske unije. Projektne aktivnosti su između ostalog usmjerene na promociju i popularizaciju deficitarnih zanimanja na području Krapinsko – zagorske županije. Uz promociju deficitarnih zanimanja u Osnovnim školama, koja se već provodi, u tijeku je izrada promotivnih filmova na temu deficitarnih zanimanja, a koji će biti plasirani putem socijalnih medija sa svrhom dopiranja do ciljnih skupina (djece i roditelja), zatim organizacija brojnih promotivnih aktivnosti namijenjenih roditeljima i djeci te organizacija Dana otvorenih vrata poslodavaca namijenjenih učenicima.

Dani otvorenih vrata poslodavaca 2019. održani su od 6. do 10. svibnja, a učenici su posjetili Stolariju Ćuk Oroslavje, Meditex Zabok, obrt “Josip Pleško” Gubaševo, tvrtku Alati Stuhne iz Pregrade, Stražaplastiku u Humu na Sutli i Terme Tuhelj.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba