Dan prije odlaska na terensku nastavu u Vukovar

Vukovarski branitelji krapinskim maturantima iznijeli potresno svjedočanstvo o obrani grada heroja

Objavljeno: 12.04.2019. JJ

U sklopu projekta “Očuvanje digniteta Domovinskoga rata i promicanje istine o Domovinskom ratu”, članovi Udruge Specijalne jedinice policije Barun iz Zlatara i Udruge ratnih veterana Tigrovi Krapinsko – zagorske županije, u četvrtak su održali predavanje u Srednjoj školi Krapina na temu “Obrana Vukovara”. Predavanje je bilo organizirano za učenike četvrtih razreda, dan prije nego su otputovali na terensku nastavu u grad Vukovaru.
Učenicima su se predstavili i obratili branitelji Vukovara, Tomislav Bedeniković, Davor Kantolić i Žarko Fruk, koji su slušateljima ispričali svoje osobne doživljaje, od početnih faza obrane do samog proboja iz Vukovara. Moderator izlaganja, ujedno i voditelj projekta, bio je Mladen Ptičar, profesor u Srednjoj školi Krapina, koji je također hrvatski branitelj, a sudjelovao je u obrani šireg područja Vukovara. U sklopu projekta, osim o obrani Vukovara, organiziraju se i predavanja na temu zarobljeništva u logorima, na kojima se iz prve ruke mogu čuti svjedočanstva branitelja bivših zarobljenika.
Do sada su članovi više različitih braniteljskih udruga uključenih u ovaj projekt obavili više od desetak predavanja po osnovnim i srednjim školama u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba