Počela druga faze rekonstrukcije Centra za posjetitelje u Kumrovcu

RADOVI VRIJEDNI 750 TISUĆA KUNA: U potkrovlju će se urediti multimedijalna dvorana i izložbeni prostor, koji će moći primiti oko 80 posjetitelja

Objavljeno: 01.04.2019. JJ

Općina Kumrovec započela je još jedan kapitalni projekt ulaganja u općinske zgrade. Nakon prošlogodišnjeg ulaganja u proširenje i cjelokupnu rekonstrukciju dječjeg vrtića, ove se godine pristupilo drugoj fazi rekonstrukcije zgrade Centra za posjetitelje. Navedenu zgradu, kao i park koji je okružuje, parkirališta i okolno zemljište, Općina Kumrovec stekla je u vlasništvo kompenzacijom s Republikom Hrvatskom, prilikom koje je Općina Kumrovec oprostila 383 tisuće kuna duga RH prema općinskom proračunu, a zauzvrat je RH ustupila Općini navedeni kompleks, koji se sastoji od zgrade koja se prostire na više od 350 četvornih metara i zemljišta površine oko pet hektara.

Krovište i prozori

Do sada je uloženo 150 tisuća kuna u projektnu dokumentaciju i 300 tisuća kuna u obnovu krovišta zgrade i ugradnju krovnih prozora. Drugom fazom rekonstrukcije zgrade, planira se uređenje 205 četvornih metara do sada neuređenog potkrovlja zgrade i stubišta za pristup potkrovlju. U potkrovlju će se izgraditi multimedijalna dvorana i izložbeni prostor veličine 110 četvornih metara, s mogućnošću prijema oko 80 posjetitelja istovremeno. U preostalom prostoru bit će izgrađene tri uredske prostorije, prostorija za boravak, čajna kuhinja, lođa s pogledom na Kumrovec, sanitarni čvor i spremište za potrebe multimedijalne dvorane.

120 dana

Vrijednost planiranih radova druge faze je 750 tisuća kuna, sufinancira ih s 323 tisuće kuna Ministarstvo turizma RH, dok preostala sredstva osigurava Općina Kumrovec. Ugovoreni rok izvođenja radova druge faze je 120 dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba