Pregradski gradski vijećnici nezadovoljni nacrtom Odluke o obuhvatu i razvrstavanju jedinica lokalne samouprave koje stječu status brdsko – planinskog područja

“Pregrada svojim geomorfološkim obilježjima i demografskim kretanjima zaslužuje status brdsko – planinskog područja”

Objavljeno: 31.01.2019. JJ

Na 15. sjednici pregradskog Gradskog vijeća, donesena je, između ostaloga, Odluka o visini paušalnog iznosa poreza po krevetu te Odluka o davanju suglasnosti na povjeravanje reciklažnog dvorišta na upravljanje društvu Niskogradnja d.o.o. Naime, Grad Pregrada ispunio je svoju obvezu izgradnje reciklažnog dvorišta, gdje će se moći prikupljati i privremeno skladištiti posebne vrste otpada, a također je obvezan imenovati osobu koja upravlja reciklažnim dvorištem.

Komunalni doprinos

Zbog izmjena Zakona o komunalnom gospodarstvu, donesena su nove Odluke o komunalnoj naknadi i komunalnom doprinosu, a također, vijećnice i vijećnici Grada Pregrade donijeli su Odluku o potpunom oslobađanju od plaćanja komunalnog doprinosa za Barić alatničarstvo, što je jedna od mjera kojima Grad Pregrada pomaže poduzetnicima na području grada. Donesena je i Odluka o stavljanju van snage Odluke o osnivanju i organiziranju postrojbe civilne zaštite opće namjene i Odluka o izmjenama i dopunama Procjene rizika od velikih nesreća za Grad Pregradu, uz zaključak kako su postojeće osposobljene operativne snage dostatne za sustav civilne zaštite na području grada te kako je u budućnosti potrebno ulaganje u njihovo daljnje osposobljavanje i održavanje.

e-savjetovanje

Pod točkom “razno”, vijećnice i vijećnici su izrazili žaljenje što grad Pregrada nije ušao u jedinice lokalne samouprave sa statusom brdsko – planinskog područja jer, kako je istaknuto, svojim geomorfološkim obilježjima i demografskim kretanjima svakako spada u takvo područje. S obzirom na to da se nacrt Odluke o obuhvatu i razvrstavanju jedinica lokalne samouprave koje stječu status brdsko – planinskog područja nalazi na e-savjetovanju, gradonačelnik je pozvao sve vijećnike i vijećnice, ali i građane, da se uključe u savjetovanje svojim komentarima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba