Policija objavila sve detalje užasa

STRAŠNO! Dva ubojstva i samoubojstvo u Zagrebu u manje od 12 sati

Objavljeno: 06.04.2024. zagorjeinternational

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Ubojstvo’ na štetu 67-godišnjakinje, objavila je PU zagrebačka.

– Sumnja se da je u četvrtak, 4. travnja oko 20.50 sati, na Srednjacima, osumnjičeni 35-godišnjak nasilno ušao u stan oštetivši vrata gdje se nalazila 67-godišnjakinja koju poznaje. Odmah po ulasku u stan fizički ju je napao te oštrim predmetom (nožem) i zadao više ubodnih rana po tijelu od čega je žena preminula dok se on sa sredstvom izvršenja udaljio na adresu stanovanja na području Črnomerca – stoji u priopćenju.

Istoga je dana temeljem sumnje zagrebačkih policajaca pronađen na adresi stanovanja gdje je uhićen i doveden u službene prostorije policije. Sredstvo izvršenja pronađeno je nedaleko od adrese prebivališta osumnjičenog.

Tijekom današnjeg dana osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Ubojstvo i samoubojstvo na Maksimiru

Također, objavljeni su i detalji ubojstva na Maksimiru.

– Jučer, 5. travnja oko 7.25 sati, na Maksimiru, u stanu, sumnja se da je član obitelji, 62-godišnjak, počinio kazneno djelo “Teško ubojstvo ženske osobe“ na štetu 59-godišnje članice obitelji, na način da je prema njoj iz vatrenog oružja ispalio hitac s namjerom da ubije. Mlađi muški član obitelji mu je tada u međusobnom naguravanju oduzeo vatreno oružje te potom istrčao iz stana – objavila je PU zagrebačka. 

Tada se osumnjičeni zatvorio u kuću u koju su policijski službenici nasilno ušli pri čemu su prioritetno iz stana iznijeli ranjenu ženu koja je odmah prevezena u KBC Zagreb. 

– Osumnjičenog, koji nije postupao po naredbama policijskih službenika, uz uporabu sredstava prisile su uhitili i stavili pod nadzor nakon čega je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Policija nije imala ranijih postupanja u obitelji, a tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je oružje kojim je počinjeno ovo kazneno djelo osumnjičeni posjedovao legalno.

Ranjena članica obitelji je naknadno od posljedica ozljeda preminula u KBC Zagreb.

– Tijekom kriminalističkog istraživanja, s obzirom da se došlo do informacije da je osumnjičeni prethodno popio sredstvo s namjerom da si oduzme život, prevezen je u KBC Zagreb gdje je rano jutros od posljedica učinjenog preminuo – stoji u priopćenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba