MAČE: Na području općine radi se punom parom. Načelnica Mikulec Šimunec najavila:

“Uskoro kreće izgradnja nogostupa do granice s Bedekovčinom. To će Općina financirati”

Objavljeno: 13.03.2024. zagorjeinternational

U Maču vrijedno rade na pripremi dokumentacije za brojne projekte kako bi ih mogli prijaviti na natječaje i osigurati sredstva za njihovu realizaciju. Kako je za Radio Stubicu istaknula načelnica Mladenka Mikulec Šimunec, pripremljena je dokumentacija za asfaltiranje ceste Mače pod brijeg, a vrijednost projekta je 600.000 eura.  

Izrađuje se i dokumentacija za uređenje, odnosno proširenje groblja u Maču, a naručena je i izrada projekta za izgradnju nogostupa u Malom Bukovcu. 

– Najavit ću i da ŽUC uskoro kreće s radovima na izgradnji nogostupa na istoj toj cesti u dužini od 900 metara i u cijelosti će ih financirati, a Općina će financirati nastavak radova do granice s Bedekovčinom – istaknula je načelnica. 

Neki od projekta koji su već prijavljeni su asfaltiranje nerazvrstanih cesta, proširenje javne rasvjete, uređenje pomoćnih prostorija Doma kulture, dogradnja igrališta Dječjeg vrtića ‘Mačići’ i drugo. 

Kada su u pitanju radovi koji su realizirani, načelnica je istaknula kako su postavljene bankine na svim nerazvrstanim cestama obuhvaćenim aglomeracijom.  

– I cesta Mače pod brijeg je gradilište Aglomeracije i proteže se u dužini od dva kilometra, a na tom se potezu Općina još dodatno aktivirala i osigurala zamjenu 12 propusta. Ugovoreno je i postavljenje videonadzora općinske zgrade te groblja u Komoru i Maču zbog nekontroliranog odlaganja smeća u i oko kontejnera. Naručeno je i ozvučenje mrtvačnica Mače i Peršaves. Kreću i radovi na sanaciji klizišta na pet lokacija, a prvo je na rasporedu ono u Velikom Komoru. Procijenjena vrijednost radova je 30.000 eura plus PDV – poručila je načelnica Mikulec Šimunec dodavši kako je u planu i presvlačenje asfaltom dviju cesta, u Malom Komoru i u Velikom Bukovcu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba