DOBRE VIJESTI: U Varaždinsku županiju stižu dva milijuna eura koji će razveseliti prvenstveno mlade roditelje

“Radi se o izgradnji i opremanju vrtića bespovratnim sredstvima u Petrijancu i Trnovcu Bartolovečkom”

Objavljeno: 07.03.2024. zagorjeinternational

U Varaždinsku županiju stižu još dva milijuna eura bespovratnih sredstava i to za izgradnju dva nova vrtića. Županijska Javna ustanova za regionalni razvoj sudjelovala je u izradi i prijavi projekata zahvaljujući kojima će Općina Petrijanec te Općina Trnovec Bartolovečki krenuti u izgradnju i opremanje dječjih vrtića.

Riječ je o natječaju ‘Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova’ u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

– Objavljena je odluka o dodjeli gotovo dva milijuna eura bespovratnih sredstava. Radi se o izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u Općini Petrijanec, gdje je nositelj projekta sama Općina Petrijanec. Ukupna vrijednost projekta je 726.260 eura, a toliko iznose i bespovratna sredstva – pojasnio je ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije Mladen Jakopović.

Dodao je da dobre vijesti stižu i za Općinu Trnovec Bartolovečki.

– Donijeta je i pozitivna odluka za izgradnju i opremanje matičnog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom. U ovom slučaju nositelj projekta je ta Općina, dok je ukupna vrijednost projekta nešto veća i iznosi 1.146.726 eura. Radi se također o bespovratnim sredstvima u spomenutom iznosu – naglasio je Jakopović te najavio skoro potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba