Odlučila je tako gradska uprava koja je raskinula ugovore bivšeg gradonačelnika Bandića

Zagrebački busevi i tramvaji više nemaju reklama: “Bolje da ih nema, sad se lijepo vidi priroda”

Objavljeno: 06.01.2024. zagorjeinternational

Zagrebački autobusi i tramvaji od ove su godine bez reklama. Odluka je to gradske uprave koja je raskinula ugovore bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

Vratila se prepoznatljiva plava boja i više niti jedan autobus i tramvaj nije oblijepljen reklamama, javlja Dnevnik Nove TV.

Zagrepčani: Ovako je ljepše

– Meni se ovako više sviđa, lijepo se vidi kuda ideš, vidiš prirodu – rekla je Olga.

– Bolje da nema, ovako su bili šareni. Malo je smetalo, nisam izvana ništa vidio, a van vidiš kroz mrežu – kazao je Vinko.

– Kad gledam kroz prozor izbliza, zbog tih me rupica dosta bole oči. Onda se okrenem na suprotnu stranu – nadovezao se Fabijan.

Vozač tramvaja: Meni je puno ljepše bez naljepnica

Stotinjak ZET-ovih vozila bilo je šareno i prepuno reklama. Godinu dana trajalo je njihovo uklanjanje, otkad je u siječnju prošle godine Grad raskinuo ugovor s privatnom tvrtkom. Ugovor za oglašavanje raskinut je jer Gradu nije bio isplativ.

– Putnicima je smetalo jer je pretaman tramvaj. Kad je vani tamnije vrijeme, oblačnije, nije se vidjelo tramvaj preko ako trebaju prijeći na drugi tramvaj. Meni je puno ljepše sad kad su tramvaji plave boje i nema naljepnica – rekao je u Dnevniku Nove TV Matija Kordej, vozač tramvaja.

‘Sve je prozračno’

Vozačima to nikada nije stvaralo problem jer njihova je kabina pregledna. Izvana se reklame neće vidjeti, ali ostaje oglašavanje unutar tramvaja.

– Vrlo su pozitivne reakcije građana. Sve je prozračno, vidljive su im oznake koje su često bile sporne da ne vide koji broj linije dolazi – kazao je Goran Kekić iz Službe za odnose s javnošću ZET-a.

Mnogi europski gradovi zarađuju na oglašavanju, Grad Zagreb odlučio se za ovo rješenje. Godišnje su od reklama na vozilima znali uprihoditi manje od 180.000 eura, što je za potrebe ZET-a, kažu, kikiriki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba